Стартира предаването "Цветовете на Пловдив. Региони Пловдив" по Радио "Фокус" на честота 89.9. В него ще ви разкриваме потенциала на Пловдив, провъзгласен за най-стария жив град в Европа и един от най-старите градове в света. 

Ще ви представяме богатото му културно-историческо наследство, както и културния календар на Пловдив с помощта на хората, които участват в събитията от него.

Ще ви представяме и интересни пловдивчани, свързани с миналото и настоящето на града.

Първото предаване можете да слушате на 30 май 2023 г. / вторник/ от 14:00 до 15:00 часа.

В него ще чуете интервю със зам.- кмета по "Култура, археология и туризъм“ Пламен Панов. Той отговаря на въпроса какво прави Пловдив толкова уникален. 

От него ще разберем още как вървят реставрационните работи на Небет тебе, след като през август 2022 година символично бе даден старт на работата на археологическия комплекс.

Търсим и отговор на въпроса има ли опасност за архитектурното наследство на Пловдив, след като екипът на Националния институт за недвиживо културно наследство /НИНКН/ идентифицира 608 незащитени сгради в историческата зона на Пловдив и в контактните ѝ територии.

От това интервю ще разберем още ще има ли скоро Пловдив Музей на ютията, единствен на Балканите.

Предаването анонсира и културните събития, които може да се посетят в града под тепетата тази седмица, както и още интересни неща. 

Слушайте "Цветовете на Пловдив" с Цветана Тончева, всеки вторник от 14 до 15 часа, на честота 89.9 по Радио "Фокус“!