Преди две седмици националният съвет на "Зелено движение", което е част от коалицията "Демократична България", взе решение за преговори с "Продължаваме Промяната" за обща коалиция, каза в ефира на БНТ Владислав Панев.

"В България се оформят два политически блока още при третия мандат - Бойко Борисов лично спомена, че ще поиска от органите на партията да свалят ветото върху възможността да се коалират с БСП, така че ГЕРБ, БСП и ДПС ясно стоят от едната страна на бариерата, от другата сме ние и "Продължаваме Промяната". Този бинарен избор ще бъде представен на българите на 2 април", заяви депутатът от "Демократична България".

Панев подчерта, че наличието на реформаторско правителство е ключово за България за десетилетия напред за просперитета на нашата държава.

"Виждаме какво се случва сега в парламента - днес на икономическа комисия за пореден път е блокиран законът за застраховането. А той е важен, защото Бюрото ни по зелена карта е под мониторинг заради това, че една конкретна застрахователна българска компания на известен бизнесмен наш не си плаща щетите в чужбина и това е от много години. И сега виждаме, че всички, извън ДБ и ПП, го пазят този бизнесмен, което е пречка за процедурата за влизане ан България в еврозоната", поясни Владислав Панев.

По думите му заради конктерни интереси реформите в България не се случват.

По въпроса за НПК и Закона за съдебната власт той посочи, че няма техническо време за финализиране на тези два закона практически няма до края на това Народно събрание.

"А защо няма - защото таймингът беше така предвиден от страна на мнозинството, че тези промени да не се случат", каза Панев.