Днес ще бъде ветровито, с умерен и силен вятър от запад-северозапад. Облачността ще е променлива, над Западна и Централна България намаляваща до предимно слънчево. Над източните и планинските райони облачността ще е често значителна и на места там ще превалява дъжд. До вечерта валежите ще спрат, вятърът ще отслабва и облачността ще се разкъсва и намалява. Максималните температури ще са между 13° и 18°, в София - около 13°, съобщават от НИМХ.

Над Черноморието ще бъде предимно облачно и дъждовно. Ще духа умерен и силен вятър от запад-северозапад. Привечервятърът ще отслабва и валежите ще спират. Максималните температури ще са от 11° на север до 15° по южното крайбрежие. Температурата на морската вода е около 10°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините облачността ще е предимно значителна и на много места ще има валежи от дъжд, над около 1700 m - от сняг. След обяд облачността ще се разкъсва и намалява. Ще духа силен северозападен вятър, който привечер ще отслабва. Максимална температура на височина 1200 метра - около 6°, на 2000 метра - около минус 1°.

Жълт код е в сила за половин България, както ви съобщихме още вчера. Предупреждението е за силен вятър и засяга областите: Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Пловдив, Пазарджик, Благоевград, Кюстендил, Перник, София област и София град.