По инициатива на народния представител от БСП Веска Ненчева в Народното събрание се проведе изложба “Децата за бъдещето на Планетата“. Тя е част от заключителния етап на третото издание на националните номинации “Най-големият малък приятел на животните в природата – BLFAN“, а инициативата се извършва съвместно с фондация “АФА - България“ и народни представители. Това съобщиха от пресцентъра на БСП.

Участниците бяха наградени от председателя на Комисията по образование и наука и заместник-председател на БСП - Ирена Анастасова, председателя на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта и заместник-председател на парламентарната група на БСП - Иван Ченчев, председателя на Комисията по околната среда и водите и народен представител от БСП - Манол Генов, министърът на околната среда и водите - Борислав Сандов и председателя на фондацията г-жа Аксиния Боснева.

В Клуба на Народното събрание бяха изложени детски рисунки на деца от цялата страна, в които те изразяват отношението си към животните и природата. Веска Ненчева обясни, че идеята на фондацията-организатор е за обединяване на усилията на обществото за формиране на ново екологично мислене и поведение сред подрастващите. Социалистите благодариха на председателя на парламента Никола Минчев, който също присъстваше на събитието, че е позволил тържественото награждаване да се проведе в Народното събрание. Зрители на награждаването бяха народни представители от различни парламентарни групи, медии и гости.

"Най-вече искам да благодаря на Вас, защото ако ви няма Вас, ако ги няма колегите от детските градини и училищата, това няма как да стане“, обърна се Ирена Анастасова към представителите на учебни заведения от цялата страна, които приеха почетните грамоти на децата от съответните учебни заведения..

Председателят на спортната комисия заяви пред всички присъстващи, че децата са бъдещето на България и допълни: "Те трябва да развиват своите таланти и се радвам, че виждам тези таланти по стените на Народното събрание. Трети път е в Народното събрание вече тази инициатива, така че със сигурност ще бъде постоянна. Благодаря на вас, че учите българските деца, възпитавате ги и развивате техните таланти“, каза още той и изрази подкрепа от страна на комисията.