"Сигурно сме направили грешки, но има неща, които са ключови за начина, по който страната се развива, които показаха че в България може да се води нормална европейска политика за намаляване на неравенствата, без да се вдигат  данъците и да има бюджетен дефицит". Това коментира в ефира на БНТ съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев.

"Всеки път, когато България е направила компромис с ценностите си, е навлизала в национална катастрофа. Компромисът е хубаво нещо, но той може да се направи, ако имаш общо виждане къде трябва да бъде страната. Нашето виждане е, че нашата държава трябва да бъде европейска". 

"Най-истинските неща са в приказките, ако се замислите. Основата на морала, Библията ако отворите. Библията не е с думички по-сложни от четвърти клас“, каза бившият финансов министър, отговаряйки на въпроса на водещия “Как се прави политика с понятия от 4 клас?".

Според Василев, въпреки членството ни в ЕС, България била държава от латиноамерикански тип. А гласуването си срещу втората доставка Ф-16 той определи като защита на българския интерес.     

"Въпросът не е за лошите и добрите, а това в каква България искаме да живеем. Ние живяхме в България от латиноамерикански тип въпреки Евросъюза. И г-н Пеканов каза, че няма съдебна реформа и справедливост, че неравенствата, откакто влязохме в ЕС, се качиха драматично, защото беше наложен политически, икономически и съдебен модел от латиноамерикански тип. Ние влязохме в политиката, защото искаме България от европейски тип", каза съпредседателят на "Продължаваме промяната".