В този момент се случва нещо безпрецедентно - подложени сме на изключителен натиск, на натиск от мутри, заяви на брифинг в Националния пресклуб на БТА Станислав Балабанов от "Има такъв народ". "Мутрата Радостин Василев изгуби времето ви преди един час, за да говори всевъзможни измислици", обърна се той към медиите.

Днес е един прекрасен ден, защото преди около час видяхме едни хора, които с поведението си в национален ефир доказаха, че са предатели, коментира още Балабанов. Истината е, че бяхте свидетели на един куп лъжи без нито един факт, подчерта той.

На свой ред председателят на парламентарната група на "Има такъв народ" (ИТН) Тошко Йорданов съобщи, че е имало заплахи към народни представители от партията.

По-рано днес на специален брифинг министърът на младежта и спорта в оставка от квотата на "Има такъв народ" Радостин Василев обяви, че не може повече да подкрепя действията на лидера на партията Слави Трифонов и сваля доверието си от него. Ето, че дойде моментът, в който България ми е по-важна "от задкулисните интереси на група лица, които най-вероятно владеят нашия лидер", обясни той. Петима депутати обявиха, че напускат парламентарната група на ИТН и остават нечленуващи в парламентарна група.

Ще говорим с народните представители, напуснали ИТН, обявиха по-късно на брифинг в парламента премиерът Кирил Петков и вицепремиерът Асен Василев. Министърът на финансите уточни, че се надява да има още смели хора в Народното събрание и че от "Продължаваме Промяната" ще говорят с тях.

Благодаря за огромната сила на депутатите от ИТН и на Радостин Василев, който се бореше срещу мафията в спорта, въпреки, че нямаше Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество да му помогне, каза Петков.