Днес в Западна България ще се задържи предимно облачно и на отделни места ще има слаби валежи от дъжд, информира НИМХ. 

В следобедните часове ще има временни разкъсвания и намаления на облачността. В източната половина на страната ще преобладава слънчево време.

Ще духа слаб, в източните райони - до умерен вятър от изток-югоизток.

Максималните температури ще са между 14 и 19 градуса. В София - около 14.

По Черноморието ще преобладава слънчево време. Вятърът ще е слаб, по северното крайбрежие от югоизток, а по южното - от североизток. Максималните температури ще са 14°-15°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е около три бала.

Над планините ще е предимно облачно с валежи от дъжд, на височина над 2000 метра - от сняг. След обяд валежите ще отслабват и спират. Ще духа до умерен вятър от югоизток, по най-високите части на Рила и Пирин - от югозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 9°, на 2000 метра - около 3°.

Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца, като през деня слабо ще се понижи.

И в петък, ще се задържи хладно за средата на май. Сутринта на места в Западна България, а след обяд само в изолирани планински райони там ще превали дъжд. От югозапад облачността ще започне да се разкъсва и намалява. Вятърът ще е слаб, в Дунавската равнина и в източните райони - умерен от изток. Температурите ще са все още без съществена промяна: минималните между 4° и 9°, а максималните - между 14° и 19°. В събота ще преобладава слънчево време. Купеста облачност ще има над крайните западни райони и на изолирани места в планините там ще превали краткотраен дъжд. Вятърът временно ще отслабне. Минималните температури ще останат без особена промяна, дневните ще се повишат и максималните ще бъдат между 18° и 23°.