През нощта облачността над Северна България ще се разкъса и намалее, докато над Южна ще се задържи значителна и на отделни места ще има валежи от дъжд. Ще е почти тихо. Минималните температури ще са между 3° и 8°, в София - около 3°. Утре преди обяд в повечето райони ще преобладава слънчево време. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има валежи от дъжд. По-интензивни и значителни по количество ще са главно в планинските райони на Западна и Централна България, където ще има и гръмотевици. Ще духа слаб вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са между 16° и 21°, в София - около 17°, съобщават от НИМХ.

Над Черноморието облачността ще е променлива. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще са между 14° и 16°. Температурата на морската вода е 11°-12°. Вълнението на морето ще е около 2 бала.

Над планините ще е предимно облачно. В масивите от Западна и Централна България ще има валежи от дъжд, на височина над 1800 метра - от сняг, на места интензивни и значителни по количество, с гръмотевици. В ниските части на планините вятърът ще е слаб от югоизток, а във високите - умерен от северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 8°, на 2000 метра - около 3°.

Атмосферното налягане ще е близко до средното за месеца и ще остане без съществена промяна.