"Български възход“ е консервативната партия с базови ценности: семейство, род, родина, български език и култура. Това е причината да участвам в листата с №15", сподели пред избиратели преподавателката по литература Станислава Садърска.

Учителската й практика показва обезпокоителна тенденция на подмяна на ценностите, благодарение на които българинът е оцелял.

"Нашият културен код и идентичност са в беда, това е опасно, защото поставя под въпрос бъдещето ни“, смята Садърска. По думите й учебното съдържание, е само част от проблема на българското училище. То все повече се превръща в институция за обгрижване, а не за образоване и възпитание с примери чрез труд. "Учителят днес е натоварен с административни, медиаторски и социални функции, които да компенсират пропуските в семейството и обществото“, констатира преподавателката. Тя обича много професията си, но смята, че ролята и статутът на учителя трябва да бъдат сериозно защитени.

"Знанието е сила, защото грамотността е най-мощната съпротива срещу лъжата. Образованият човек не може лесно да бъде манипулиран, подведен и дълго залъгван с илюзии и празни обещания“, поясни кандидат-депутатката. Самоцелното реформиране на системата по написани указания, според нея, няма да даде резултат. Тя е убедена, че, ако искаме да сме образована нация, трябва да си изработим собствена концепция, а не да прилагаме нетрадиционни за нас модели.

"Това е сложна и дълга процедура, която включва политическа воля и обществено съгласие, че искаме България отново да се гордее с постиженията си в науката и практиката“, подчерта Станислава Садърска -  гражданска квота в  пловдивската листа с № 15.