От днес изтеглям министрите на "Има такъв народ" и слагам край на тази коалиция и на тази агония. Това обяви председателят на политическа партия "Има такъв народ" (ИТН) Слави Трифонов в изявление, излъчвано на неговата страница във Фейсбук и по телевизия "7/8“.

Доброволно излизам от управлението, заяви той.

Причините, поради която тази коалиция не работи и нямаме място вече в нея, са две - Република Северна Македония и че в държавата вече няма пари, каза Слави Трифонов.

Депутатите от ИТН ще подкрепят актуализацията на бюджета в частта на социалните мерки и пенсиите на хората, но няма да подкрепят останалата част, защото е вредна и води страната към разруха, заяви Трифонов.

Министър-председателят си има друг външен министър и той се казва Весела Чернева, коментира той. По думите му министър-председателят е обещал, че ще вдигне ветото на Република Северна Македония и прави всичко възможно това да се случи. Трифонов каза също, че Кирил Петков нарушава едностранно подписаното коалиционно споразумение.

По-рано днес трима от министрите на "Има такъв народ" напуснаха заседанието на Министерския съвет, на което се обсъждаше актуализацията на бюджета. Последваха и коментари от коалиционните партньори в парламента.

Редакция: БТА