По южните ни курорти не спира да вали дъжд и тази вечер. 

Читател на Plovdiv24.bg видео от Поморие. Дъждът го е заварил в ресторанта на Гранд хотел ''Поморие''. От кадрите може да видим как силният дъжд е пробил покрива на ресторант.

Другото, което прави впечатление е, че на съседните маси това не пречи на клиентите и те все така продължават да си вечерят спокойно.

Най-сериозна продължава да е ситуацията в община Царево. Припомняме, че само за няколко часа, правителството мобилизира всички възможни институции, за да помогне на пострадалите от тежкото наводнение. Заради наводнения и интензивни валежи в Община Царево е обявено бедствено положение.

На място са 11 екипа, 35 служители и 2 групи водолази от Регионална дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението" – Бургас. Мобилизирани са допълнително хидромоторните модули от Регионалните дирекции на пожарната в Кърджали и Стара Загора. Служители на жандармерията, областната дирекция на МВР - Бургас и на Гранична полиция участват в евакуацията на хора. До момента от домовете им, от къмпингите и плажовете са изведени над 100 души. Обезпечават се сигурността и охраната по пътя от Приморско в посока юг.

В готовност за овладяване на последствията от бедствието са и модулни формирования за борба с природни бедствия от Министерството на отбраната. Военното формирование от състава на командването за логистична поддръжка в Бургас осигурява военнослужещи и високопроходима техника за доставка до пострадалите райони на сухи хранителни пакети и питейна вода, осигурени от областната управа.

В борбата с бедствието се включиха също министерствата на транспорта и съобщенията, на регионалното развитие и благоустройството, на околната среда и водите, на земеделието и храните.