Свидетели сме на дългогодишна война срещу българската прокуратура. Това каза пред журналисти говорителят на главния прокурор Сийка Милева, предаде репортер на "Фокус“. Тя е сред стотиците, които излязоха на протест в 11.00 часа.

По думите й излезлите пред сградата на институцията искат да изразят мирно подкрепата си към прокуратурата и главния прокурор.

"Свидетели сме на дългогодишна война на българската прокуратура. Война с компромати, с медийни атаки, публикации. Война, която се пишат лобистки закони, както и се организират улични протести. Не им се получи, но с това стигнаха дъното", коментира тя. 

"Вчера бяхме свидетели на световна новина, опитаха се буквално да убият главния прокурор. Този опит за убийство не е просто желанието за физическо унищожаване, което е породено от омразата на олигарси и политици, както от криминалния контингент - подсъдими и обвиняеми, а това акт - гнусен и демонстративен, искат да покажат на всеки един от нас, че те ни наблюдават и с натискането само на един бутон, могат да унищожат човешки живот", коментира тя.