Разследването на взрива пред кортежа на главния прокурор продължава. Експертът по национална сигурност Славчо Велков коментира пред Bulgaria ON AIR, че местоположението на автомобила в момента на взривяване не е било изчислено с точност.

Според Велков този, който е извършил взрива, не е знаел дали автомобилът е брониран, или не. Експертът по национална сигурност заяви още, че колата на прокурора може да е била следена и от дрон. 

"За да се извърши такова взривяване, са необходими умения, но най-вече достатъчно информация за маршрута и за местоположението на вип мишената – къде се намира, кога тръгва", отбеляза той. 

По думите на Велков е имало достатъчно информация къде се е намирал в момента на инцидента Гешев. По негово мнение взривът не е бил с малка мощност и не трябва да се водим по мнения и изказвания на хора, които не са специалисти в тази област. 

"Много са още въпросителните. Има хора, които работят по случая, аз се надявам, че те ще стигнат до истината", коментира още той.

Експертът заяви, че се надява с този случаи да се отворят очите на политиците, а реформата в прокуратурата да бъде налице.