Днес времето ще се задържи облачно, в равнините и мъгливо. На много места ще има валежи от дъжд. Ще духа до умерен, в Дунавската равнина - силен североизточен вятър, който още преди обяд ще започне да се ориентира от север-северозапад и с него ще нахлува студен въздух. Вечерта в северозападните райони и във високите полета на Западна България, а през нощта срещу сряда и в Лудогорието, дъждът ще се примесва и ще преминава в сняг. Максималните температури ще бъдат в широки граници - от 7°-8° в северозападните райони до 15°-16° в Горнотракийската низина, в София около 8°. Това каза за "Фокус“ дежурният синоптик Красимир Стоев от НИМХ. 

Над Черноморието ще бъде облачно с валежи от дъжд. Ще духа умерен и временно силен север-североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 10° и 13°. Температурата на морската вода е 9-10°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Над планините ще бъде облачно и мъгливо, с валежи от сняг, под 900-1000 метра - от дъжд. Ще духа умерен южен вятър, който ще започне да се ориентира от северозапад и ще се усили. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 4°, на 2000 метра - около минус 1°.

Атмосферното налягане е значително по-ниско от средното за месеца - през деня ще започне да се повишава.