"Целият район и околностите - смея да твърдя, че всичко е претърсено. Сигнали непрекъснато се получават на телефон 112. Съвместно с колегите от областната дирекция оказваме съдействие всички тези сигнали да се проверяват. Оказано е нужното съдействие и с видеонаблюдението, но до този момент за съжаление нямаме индикация, че момчето някъде се е появявало“, каза Мартин Жлябинков, секретар на община Перник пред bTV. 

Един от сигналите, които са проверили е от 01:30 часа тази нощ. 

"Имаше сигнал от бащата в социалните мрежи, че екстрасенс му е казал, че момчето се намира над старите гробища в кв. "Бела вода“. Организираха се оперативно-издирвателните дейности. Претърси се района, но нямаше положителна нотка, че момчето може да е било там.

Община Перник разполага с над 270 камери, а хората, които имат частни такива също оказват съдействие. Камерите се наблюдават през всичките дни досега, но на нито една от тях не е забелязан Александър. 

Порверени са и клиповете в социалните мрежи, за които се смята, че може да са на момчето. За съжаление обаче е установено, че това не е той. 

Такава мащабна операция не помня скоро да е провеждана. Дай Боже, развръзката да бъде щастлива и да се намери Александър“, надява се секретарят на общината. 

Не са намирани и никакви вещи на малкото момче. Проверяват се и камерите в населените места около Перник, но отново без резултат.