"Тези двама души работеха много активно срещу борбата с наркотрафика и с наши партньорски стратегически служби. Услужливо изпускаме това как двамата са излезли от България. Това каза бившият министър на вътрешните работи Румен Петков в bTV по повод смъртта на Ангел Христов след като се е завърнал в България.

"Мисля, че е съвършено ясно, че 2012 г. председателят на комитета по изпращане на тези двама души в чужбина е тогавашният министър-председател Борисов“, посочи Петков. 

Той коментира и срещата като вътрешен министър с братя Галеви (Пламен Галев и Ангел Христов - б.р.) през 2010 г. По думите му срещата е правена на доклад на служител на НСО за оперативно внедряване. "Съветвали сме се с колегите и сме преценили да отида на срещата заедно със служителя. Срещата трябваше да бъде в условията на специални разузнавателни средства, за да бъде записано всичко, което се говори там. Човекът, който провали специалните разузнавателни средства го уволних. Ваньо Танев уволних“, добави бившият вътрешен министър.