Докторът, констатирал смъртта на Ангел Христов, единият от братя Галеви, не вдига телефона си. Прокуратурата днес освободи тялото на Христов, след като резултатите от аутопсията са ясни - издирваният от Интерпол бивш спецполицай е починал от масивен инфаркт.

Въпросният доктор е гастроентеролог в болница "Свети Иван Рилски" в Дупница. Не отговаря на телефона си от два дни и го търсим на работното му място. Казват, че отсъства, защото е на разпит в полицията.

"Той само е констатирал смъртта, нищо друго не е направил. В селото Ресилово е констатирана смъртта. Там си е. Значи, вие, търсите нещо, което е толкова ясно. Починал си е в Ресилово, направено му е "мъртво проверителство", защото затова е издаден смъртният акт, но това, това го знам от първо лице. Даже знам, кои са били четиримата там", коментира служител на болницата.

От вчера полицията е в болницата заради проверките по случая с Ангел Христов. Въпросният доктор е викан на разпит няколко пъти.

Те го побъркаха. Той е направил нещо, което трябва да направи, констатирал е смъртта-масивен инфаркт. Това е цялата ви истина, от първо лице ви го казвам, не че нещо", добави  още служителят.

След като не го намираме на работното място и не отговаря на обажданията ни, търсим доктора и на домашния му адрес. Там също никой не отговаря.

Опитваме се, да разберем и кога ще се състои поклонението на Ангел Христов, което вече веднъж беше отложено. В храма "Свети Георги Победоносец" в Дупница, служителите не са особено доволни от присъствието и въпросите ни, съобщиха още от bTV.

Погребението вероятно ще е утре, а разследването за това как и кога Ангел Христов е влязъл в страната и кой е знаел за това продължава.