Ремонт в навечерието на Великден. Преди да влязат в катедралния храм "Св. Александър Невски", миряните виждат заграждения от северната и западната страна на храма. Ремонтът започна още в средата на миналата година.

"За Великден ще бъде направена необходимата организация и там, където има строителни дейности всичко ще бъде заградено, обезопасено. Направено е вече временно осветление. Около самия храм-паметник няма да има никакви строителни дейности, така че хората да могат да обикалят, така че доколкото е възможно сме се съобразили", обясни Ангел Джоргов, зам.-кмет по строителство в Столичната община, цитиран от БНТ

След ремонта част от улица "Оборище" пред храм-паметника "Св. Александър Невски" ще остане затворена за автомобили. Така от общината смятат да направят повече пешеходни зони в столицата.

"Общо взето се налага да си променяме маршрута, да правим козметични промени, за да можем да заобикаляме. Свикнали сме да се съобразяваме и да се адаптираме към промените в средата. Разбира се, такива временни неудобства са нормални. В крайна сметка всичко е за добро", каза Стефан Огнянов, екскурзовод в София.

"Изцяло се полагат нови настилки по тротоарите, ново улично осветление, където е имало канали и водопроводи, а на пътните платна, където има нужда от пренареждане на паважната настилка, това нещо се извършва", обясни Ангел Джоргов.

За катедралния храм ще има и ново ефектно осветление, а очакванията са до лятото ремонтът да приключи.