Протест срещу промените в Изборния кодекс пред Народното събрание се провежда тази вечер от "Демократична България" и "Продължаваме Промяната", предаде репортер на Агенция "Фокус".

Пред протестиращите излезе и Кирил Петков, който каза: "Вътре борбата няма да е същата, ако ви няма вас отвън. Всъщност депутатите от задкулисието най-много ги е страх от вас. Ще се борим тази вечер до когато трябва. Няма да допуснем да откраднат вашия глас, да откраднат данъците на всички вас".

"Всяка малка победа, която отвоюваме, е победа за демократичното развитие на нашата страна", допълни Петков.

Той заяви, че днес са постигнали няколко победи, но има още доста параграфи, през които депутатите трябва да минат.

"Това, което правим в момента, е да пускаме прожекторите върху всяка тяхна готовност да подменят допълнително, да увеличат измамата на следващия вот. Днес имахме няколко победи - успяхме да върнем паметта на камерите, успяхме да блокираме идеята на ДПС за броячките, които в последния момент ги вкараха, после ги оттеглиха. Тези хора, които в момента стоят на дъжда и на тъмно имат голям принос за това, и искам да им благодаря, защото показва на хората отвътре, че не могат съвсем в пълно безобразие да се опитат набързо да прекарат нещата", категоричен е Петков.

По Изборния кодекс сега е много важно кодът на машините да бъде абсолютно прозрачен, да бъде с достъп до всички, които искат, за да се махне опорката, че машините не работят честно, каза още той.

Около сградата на Народното събрание има полиция.