"Продължаваме промяната“ все още не са слезли на земята. Те все още си мислят, че могат да запазят това правителство в някакъв друг вариант и със сигурност ще правят усилия в тази посока. Това каза политологът проф. Румяна Коларова в дневния блок "Добър ден, България“ на Радио "Фокус“.

Според нея в момента най-важното е да не се бърза, да се потърси и да се създаде възможност за диалог. Политологът уточни, че трябва да се уточнят не само желанията, а и готовността на партиите да формират правителство в рамките на този кабинет. "За всички със сигурност ще има негативи, но балансът между позитиви и негативи на тези два варианта – нов кабинет, който безспорно трябва да бъде без Кирил Петков и Асен Василев, или съответно отиване на предсрочни избори“, коментира проф. Коларова.

Кабинет на малцинството е възможен тогава, когато е ясно каква е парламентарната подкрепа за него, поясни тя. "А за този кабинет в момента не се вижда никой да обещава такава. Напълно съм убедена, че парламентарна подкрепа за кабинет на Кирил Петков и Асен Василев няма как да дойде от нито една от париите извън "Демократична България“ и БСП. И дори виждате, че "Демократична България“ се дистанцира отчасти. Защото е ясно, че действията на правителството на Кирил Петков бяха много силен компромис за "Демократична България“, отбеляза политологът.



Пълния текст на интервюто четете в раздел "Интервю".