На 6 май президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев ще участва в тържествената програма за честване на Деня на храбростта и празник на Българската армия, информираха от прессекретариата на държавния глава.

В 10.00 часа на площад "Княз Александър“ I държавният глава ще участва в тържествения водосвет на бойните знамена и знамената светини на Българската армия. Президентът Радев ще приеме почетния строй на представителните части на Българската армия.

В 10.10 часа Мелнишкият епископ Герасим ще отслужи църковен ритуал, след което, около 10.30 часа, държавният глава ще произнесе слово.

От 10.40 часа ще се проведе парадът на Въоръжените сили.

В 12.00 часа пред сградата на Администрацията на президента ще се състои тържествена смяна на почетния гвардейски караул, на която ще присъстват и ученически гвардейски отряди.

В 12.30 часа държавният глава ще приветства на "Дондуков“ 2 младежи от  ученическия гвардейски отряд и ученическия гвардейски духов оркестър към Професионална гимназия "Иван Хаджиенов“ – Казанлък, както и ученическите гвардейски отряди при Професионалната гимназия по туризъм "Д-р. Васил Берон“ - Велико Търново, СУ "Бачо Киро" - Павликени и СУ "Вичо Грънчаров“ - Горна Оряховица. В Гербовата зала ще бъдат връчени клетвените обещания от капитаните на отрядите, както и плакети от директори на училищата. След това ученическите гвардейски отряди ще разгледат президентската библиотека.