Серия пътнотранспортни произшествия регистира ОДМВР-Кърджали през празничните дни.

53-годишен велосипедист загина на 6 май около 16:30 часа по пътя между селата Бащино и Татково. Мъжът паднал на пътното платно и починал. Дежурна оперативна група от РУ-Кърджали извършила оглед. Образувано е досъдебно производство.

Петима пострадали при пътно произшествие отново на 6 май, малко след 12:00  часа в участъка от гр. Джебел към спирка "Джебел". 41-годишна с "Фолксваген" загубила контрол над управлението, колата навлязла в насрещната лента и се блъснала челно в "Опел".

Водачката била прегледана в Спешното приемно отделение и настанена под наблюдение в болницата в Кърджали. Водачът на опела и тримата му спътници също били прегледани от спешните медици и освободени. Тестовете за алкохол на водачите са с отрицателни резултати. Съставен е акт по ЗДвП. Екип на РСПБЗН-Джебел обезопасил катастрофиралите автомобили и почистил пътното платно в района на катастрофата.

64-годишен пострадал при пътно произшествие в Кърджали на 8 май. При движение на заден ход 33-годишен водач на "Опел“ прегазил ходилото на пешеходеца. Пострадалият бил прегледан в Спешното приемно отделение и освободен. Не е констатирана употреба на алкохол от водача.

Съставен е акт по ЗДвП. На 8 май 30 минути след полунощ 27-годишен с "БМВ" загубил контрол над управление на ул."Първи май" в Кърджали, колата напуснала пътното платно и се преобърнала. Пострадал 22-годишен пътник в автомобила. По случая е извършен оглед и е образувано досъдебно производство. Екип на РСПБЗН-Кърджали обезопасил катастрофиралата кола.