Предстоящи събития в страната за вторник, подготвени от редакторския екип на "Фокус": 

*** 

София. 

От 16.30 часа, Гранитна зала на Министерския съвет, министър-председателят Гълъб Донев и генералният секретар на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) Матиас Корман ще участват в официалното представяне на доклада "Икономически преглед на България",  изготвен от ОИСР. 

*** 

София. 

От 09.00 часа в хотел "Балкан" ще се проведе конференция "Замъгляване на истината – дезинформация в Югоизточна Европа“, организирана от фондация "Конрад Аденауер“. 

*** 

Благоевград. 

От 15.40 часа в двора на Трето основно училище "Димитър Талев“ е предвидено тържество, посветено на ромските обичаи, приятелство и толерантност. 

***   

Бургас.   

От 16.30 часа в Културния дом НХК ще започне прожекция на филма "Обезличаване" в рамките на "София филм фест на брега".   

***   

Бургас.   

От 19.00 часа в Драматичен театър "Адриана Будевска" ще започне "Актрисата". 

***

Плевен. 

От 10.00 часа ръководството на Окръжна прокуратура – Плевен ще представи годишен доклад на тема "Прилагането на закона и дейността на прокуратурите от региона на Окръжна прокуратура – Плевен и на разследващите органи през 2022 година.“ 

***

Пловдив. 

От 11.45 часа държавният глава Румен Радев ще се срещне с представители на бизнеса в Тракия икономическа зона. 

*** 

Пловдив. 

От 14.00 часа Румен Радев ще присъства на Световното първенство по фехтовка за младежи и кадети, което се провежда под негов патронаж.

***

Стара Загора.

От 14.00 часа в РБ "Захарий Княжески“  ще бъде представена книгата "130 г. българи в небето“ от проф. д-р о.з. полковник Димитър Недялков и представяне на филм за авиацията.

***

Стара Загора.

От 18.00 часа в РБ "Захарий Княжески“ ще се състои празник, посветен на 140 г. от построяването на НУ "Димитър Благоев“.

***

Стара Загора.

От 18.00 часа в Зала "Байер“ ще бъде представена изложба на Дарина Пеева и Моника Роменска, лауреати на Национална изложба "Графичен форум“ 2021.

***

Стара Загора.

От 18.00 часа в Арт фоайе на Радио Стара Загора премиерно ще бъде представен романът "Възлюбените“ от Боян Йорданов.

***

Стара Загора.

От 19.00 часа в Оперен театър ще бъде представена рок операта "Исус Христос суперзвезда“ от Андрю Лойд Уебър и Тим Райс на Държавна опера – Пловдив.

***

Стара Загора.

От 19.30 часа в Куклен театър ще бъде представен моноспектакълът "Дърво без корен“ на Илиян Марков по разкази от Николай Хайтов.