Предстоящи събития в страната за вторник, подготвени от редакторския екип на "Фокус": 

***

София. 

От 10:00 часа, в Гербовата зала на "Дондуков“ 2, президентът Румен Радев ще удостои Херо Мустафа – посланик на Съединените американски щати в Република България, с орден "Мадарски конник“ първа степен. 

***

София. 

От 10:30 часа пред РИК 24 водачите на лявата платформа “ЛЕВИЦАТА!" в София, Мая Манолова, д-р Цветеслава Гълъбова, Татяна Дончева и представители на лявото обединение, ще внесат листите на коалицията в трите софийски района. 

***

София. 

От 11:00 часа и ще бъде на надлеза над бул. "Челопешко шосе“ при км 14+175 на Северната скоростна тангента министър Иван Шишков ще провери състоянието на Северната скоростна тангента на София. 

***

София. 

От 11:00 часа, в зала "Пресцентър“ на Министерството на труда и социалната политика (МТСП), вицепремиерът и министър Лазар Лазаров ще даде пресконференция, на която ще обяви старта на процедура "Повишаване на енергийната ефективност на социалната инфраструктура за предоставяне на социални услуги, делегирана от държавата дейност“.

***

София. 

От 11:30 ч., в Министерството на здравеопазването (конферентна зала, ет. 4), ще се проведе пресконференция по повод Деня на редките болести. В събитието ще участват зам.-министърът на здравеопазването д-р Динко Странски, водещи експерти в областта на редките заболявания, както и представители на пациентски организации. 

***

София. 

От 11.00 часа, в Голяма конферентна зала на УНСС, представянето на резултатите от изследването: Икономически принос на медиите за периода 2008-2021 г.

***

София. 

От 11:00 часа, в БТА, сдружение "За достъпна и качествена храна“ организира кръгла маса на тема “Качество и безопасност на рибните продукти в България?" 

*** 

София. 

От 13:00 часа Националният алианс на хора с редки болести  /НАХРБ/, в партньорство с национални и локални средства за масова комуникация и с участието на пациенти и др. ще отбележи Деня на редките болести с информационни инициативи едновременно в 23 населени места у нас. 

***

София. 

От 13:00 часа в "Астория Гранд Хотел“ ще се проведе XXV годишна конференция на ОМЕЕ "Екоенергия“ и форум "Инвестиции в устойчива енергия". 

***

София. 

От 14:00 ч. в БТА - София ще се проведе пресконференция на "Възраждане". Темата на пресконференцията - "Борбата на Възраждане в ЦИК, в съда и в прокуратурата срещу изборните манипулации с онлайн-заявленията за гласуване в секции в Турция". 

***

София. 

От 14:30 ч., на II етаж в Националната библиотека, директорът на библиотеката доц. д-р Красимира Александрова и посланикът на Кувейт у нас  Н.Пр. Гази Хамед Алфадлир ще открият литературен кът на Кувейт. 

***

София. 

От 18:00 часа, в "Аула Максима" на Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ), Градският съвет на БСП - София организира общопартийна среща на актива с кандидатите за народни представители от трите МИР-а - 23-ти, 24-ти и 25-ти.

***  

Бургас.  

От 9.00 часа в Културния дом НХК ще започне редовно заседание на Общинския съвет в Бургас. – Иван/Мария  

***  

Бургас.  

От 12.30 часа във фоайето на Медицинския корпус на университет "Проф. Д-р Асен Златаров“ ще бъде представена изложбата "Отвъд болестта“. От 12.45 часа в двора на университет "Проф. Д-р Асен Златаров“ студентите ще засадят рядко сращаното ягодово дърво, а в 13.00 часа В знак на солидарност към милионите болни по света, присъстващите ще се включат в масово вдигане на ръце, което се осъществи по едно и също време в цяла Европа. С трите събития ще бъде отбелязан Денят на редките болести. 

***

Добрич. 

От 14:30 часа в музея в Градския парк "Св. Георги" по повод изложбата  "За свободата българска" - оръжия и униформи от Руско-турската война.

***

Кюстендил. 

От 11.30 часа в залата на Възрожденското училище ще се проведе форум "Висше образование“.  

***

Плевен. 

От 10:30 часа в Конферентната зала на Военен клуб - Плевен ще бъде представена новата книга на о. з. полк. инж. Марин Шкодров  "Вторият бой при Телиш 1877 г. и след това".

***

Стара Загора.

От 11.30 часа в IX ОУ "Веселин Ханчев“ Детски отдел на библиотека "Родина" ще гостува на учениците от 4.а и 3. б клас с мултимедийна презентация за Райна Княгиня "Аз уших байряка, аз му турих знака смърт или свобода…"; тематични викторина, литературно четене и решаване на кръстословица, посветени на 3 март.

***

Стара Загора.

От 13.00 часа в Аулата на Медицински факултет при Тракийски

университет ще се проведе обучителен семинар на тема "Земетресенията – реалност и поведение“

***

Стара Загора.

От 14.30 часа в залата на Центъра за подкрепа на личностното развитие ще бъде открита изложбата "Баба Марта бързала, мартенички вързала" и ще бъдат наградени участниците в традиционния конкурс.

***

Стара Загора.

От 15.45 часа в ДГ № 17 "Знаме на мира" филиал "Димитър Благоев" на библиотека "Родина" ще гостува с "поетичен час" при децата от учебното заведение по случай Баба Марта бързала .

***

Стара Загора.

От 17.00 часа в РБ "Захарий Княжески ще бъде представен юбилейният сборник за Петър Иванов - четвърта книга от поредицата "Литературна Стара Загора“.