Предстоящи събития в страната за Велики четвъртък - 13 април, подготвени от "Фокус":

***

София. 

От 10.00 часа заседание на парламента. 

***

София. 

От 10.00 часа, Главна дирекция "Национална полиция", ще се състои брифинг във връзка с предприетите от МВР мерки за гарантиране на сигурността и безопасността на гражданите в дните около Великден.

***

София. 

От 10.00 до 11.30 часа на площад "Света Неделя“ ще се проведе традиционното боядисване на великденски яйца и спортни игри, в което ще се включат деца от столичните детски градини.

***

София. 

От 11:00 часа министър-председателят Гълъб Донев и министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков ще пуснат за движение 6,5 километра от участъка между ГКПП "Калотина“ и Драгоман на автомагистрала "Европа“.

***

София. 

От 11.00 часа, Министерството на земеделието, зала "Голям колегиум“, заместник изпълнителният директор на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) д-р Галя Викьова ще представи на брифинг данни за извършените проверки във връзка с настъпващите Великденски празници. 

***

София. 

От 11.30 часа ще потегли празничната лития, водена от свещенослужители на Софийска света митрополия и деца, носещи икони и кошнички с боядисани яйца. Шествието ще достигне до храм "Света Вмчца Параскева“. 

***

София. 

От 14:30 часа - демонстрация с алкоочила на обект на "Петрол“ АД на гара Яна. Започва кампанията "С бистър ум зад волана“, организирана от Българската петролна и газова асоциация, подкрепена от Министерството на вътрешните работи и Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата“.

***   

Бургас.   

От 10.30 часа в НЧ "Пробуда 1880“ ще започне великденска багрилница за малки и големи. Изложба на великденски сувенири, организатор е НЧ "Пробуда 1880“.  

 

***   

Бургас.   

От 12.00 часа в градинката до Часовника ще започне "Багрилница за Великден“, организатор е Регионален исторически музей – Бургас и битова група за фолклорни песни "Златен кестен“ при НЧ "Васил Левски 1937“, кв. Горно Езерово.   

***   

Бургас.   

От 19.00 часа в Културен дом НХК ще започне "Оскар“ от Клод Мание. Гостува сатиричен театър "Алеко Константинов“. 

***

Варна. 

От 18:00 часа - Спас Спасов с изложба “Земята" в Художествения музей “Георги Велчев". 

*** 

Варна. 

От 19.00 Театрално-музикален продуцентски център – Варна представя Великденски концерт с диригент Кръстин Настев. 

***

Плевен. 

От 11.00 часа министърът на икономиката и индустрията Никола Стоянов ще даде старт на строителството на нов завод на френската компания "Малтери Суфле България“. 

***

Пловдив. 

От 10:30 часа ще се проведе творческо ателие  – "Оцвети, изрежи и си направи поставка за яйце“, част от Великденска ваканция в Регионален природонаучен музей-Пловдив. 

***

Стара Загора.

От 10.30 часа в двора на църквата "Св. Николай Мирликийски Чудотворец“ ще се състои инициативата "Писани яйца, шарени“ – боядисване на яйца.

***

Стара Загора.

От 11.00 часа в Зоопарк Стара Загора ще се състои инициативата "Цветен Великден с деца и животни“ – забавни игри, образователни лекции, майсторене на цветна тематична украса и изрисуване на детски личица.

***

Стара Загора.

От 11.00 до 12.00 часа и от 14.00 до 15.00 часа в Регионален исторически музей ще се състои творческа работилничка "Пъстър Великден“. Предварителна заявка на тел. 042/ 919 -214.

***

Шумен. 

От 11:00 часа в зала 203 на община Шумен ще се проведе заседание на Консултативен съвет. 

***

Ямбол. 

На Велики четвъртък на минувачите на площад "Освобождение“ ще бъдат раздадени 700 малки козунаци, подарък от Община Ямбол и Професионална гимназия по туризъм "Алеко Константинов“ за предстоящия светъл християнски празник. 

***

Ямбол. 

От 11.15 часа Евдокия Янкова, секретар на Народно читалище "Зора-1945“ - Ямбол, ще разкаже за традициите на празника Възкресение Христово, а деца ще боядисват великденски яйца с екипа на читалището.