Предстоящи събития в страната за 8 март, подготвени от редакторския екип на "Фокус": 

***

София. 

От 10.00 ч. служебното правителство ще проведе редовно заседание. 

***

София. 

От 11:00 часа вицепрезидентът на Република България Илияна Йотова ще проведе среща с помощник-генералния директор на ЮНЕСКО Ернесто Отоне и началника на отдел "Европа“ в Центъра за световно наследство Берта Де Санкристобал, които са на официално посещение у нас. 

София. 

***

От 10.00 часа в централата на КНСБ - в продължение на традиционните срещи с представители на основните политически партии, които участват в предстоящите избори за Народно събрание, ще се проведе разговори с кандидат-депутати от партия "Възраждане".  

***

София. 

От 11.30 ч. в Галерия “Алма Матер" на Софийския университет "Св. Климент Охридски" ще бъде представена изложбата "Българският жестов език - пълноценно общуване за всички"! 

***

София. 

От 13.00 ч. в присъствието на кмета Йорданка Фандъкова ще започне засаждането на първата "Гора в квартала“ - инициатива за засаждане на  горички в кварталите  на София. 

***  

Бургас.  

От 17.00 часа и от 19.30 часа в Културен дом НХК ще започнат предпремиерни прожекции на филма "Чалга“ на Мариан Вълев. 

***  

Бургас.  

От 17.30 часа в Културен център "Морско казино“ ще започне спектакълът "С обич за мама" на Театрална школа "Детско царство към ЦПЛР- Бургас. 

***  

Бургас.  

От 19.00 часа в Драматичен театър "Адриана Будевска" ще започне спектакълът "Училище за бащи“. 

***

Видин. 

От 10:30 ч. в пресклуба на БТА във Видин ще бъде организирана регионална конференция по проект "Европа в България: Общо бъдеще“, който агенцията изпълнява с подкрепата на Европейската комисия. 

***

Кюстендил. 

От 17.30 часа в читалище "Братство“ ще бъде открита изложба на гоблени на кюстендилката Велина Стойнева. 

***

Кюстендил. 

От 18.00 часа в залата на читалище "Братство“ ще бъде представен моноспектакълът "Мемоарите на един Въргал“. 

***

Стара Загора.

В 10.00 часа в Конферентната зала на хотел "Верея“ ще бъде открита Националната кампания "Възможности за подкрепа на земеделските стопани“ 2023 г.

***

Стара Загора.

В 11.00 часа в параклиса "Св. Теодор Тирон“ Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан ще отбележи своя 47-ми рожден ден. Ще бъде отслужен молебен за здраве.  Приканват се миряните и благочестивите християни да се включат в духовната радост.

***

Стара Загора.

От 18.00 часа в РБ "Захарий Княжески“ ще се състои музикално поетичен спектакъл на Детска театрална студия "Мила моя, мамо“.