Предстоящи събития в страната за вторник - 7 март, подготвени от редакторския екип на "Фокус": 

*** 

София. 

От 08:00 часа ще се състои брифинг на представител на Пътна полиция в локалното платно на бул. "Ал. Малинов“ до Академията на МВР. 

***

София. 

От  9:00 часа, пред служебния вход на УМБАЛ "Царица Йоанна – ИСУЛ“, лекарите ще дадат информация за актуалното състояние на медицинската сестра, която беше приета по спешност в УМБАЛ "Царица Йоанна – ИСУЛ“ с пет прободни рани. 

***

София. 

От 11:00 часа помощник-генералният директор на ЮНЕСКО Ернесто Отоне и началникът на отдел "Европа“ в Центъра за световно наследство Берта Де Санкристобал пристигат утре на официално тридневно посещение в България. 

***

София. 

От 15:00 часа, на езерото "Ариана", Коалиция “Заедно" открива предизборната си кампания. 

***

София. 

От 12:00 часа, пл. "Македония" 1, конгресен център "Глобус", зала "Америка-Африка", ет. 2, КНСБ започва традиционните срещи с представители на основните политически партии, които участват в предстоящите избори за Народно събрание. 

***

София. 

От 16:00 ч. в Софийската синагога ще бъде връчването на благодарствени писма на институциите, които спомогнаха по улиците на град София да не се провежда шествието на омразата, т.нар. Луков марш.

***  

Бургас.  

От 10.30 часа в Културен дом НХК ще започне концерт на Пенсионерски състави "За жените на Бургас". Входът е свободен.  

***  

Бургас.  

От 13.00 ч. в хотел "България“ Областната организация на БЧК-Бургас ще проведе своето годишно Oтчетно общо събрание.  

***  

Бургас.  

От 18.00 часа в Дома на писателя ще започне "Завръщане в Итака“ – дует "Морски струни“. Представят Живка Митева и Иван Ненков. Входът е свободен. 

*** 

Варна. 

От 18:00 на ул. “Л. Каравелов" 1 - изложба на Дора Драгнева в Градската художествена галерия - Варна. 

***

Велико Търново. 

От 11:00 часа в регионален пресклуб на БТА - Велико Търново, ул. "Христо Ботев" 2,  участие в провеждането на начална пресконференция по  Проект BG16RFOP001-1.009-0005-C04 / 19.07.2019 г. "Интегриран градски транспорт на град Велико Търново“. 

***

Видин. 

От 11:00 ч. в залата на Общински съвет - Видин ще се проведе обществено обсъждане на Проект на годишен план на дейностите за подкрепа за личностно развитие на децата и учениците в Община Видин за 2023 г. 

***

Кюстендил.  

От 11.00 часа в залата на Община Кюстендил ще бъде представен проектът "Повишаване на туристическия потенциал в Кюстендил и Куманово чрез модерна визия на регионите“. – отразява Венцеслав. 

***

Дупница.  

От 15.00 часа в залата на Община Дупница ще се проведе "Работилничка за мама“. 

***

Кюстендил. 

От 19.00 чака в голямата зала на Общински драматичен театър ще се състои благотворителният концерт "Надежда за Ива“. 

***

Стара Загора.

Между 8:30 и 11:30 часа в Офис НФК Берое ще се проведе акция по кръводаряване под надслов "Кръвна група "Берое“. 

***

Стара Загора.

От 17.30 часа в Къща музей "Гео Милев“  ще бъде представена книгата "Имало едно време в България" –  мемоари, втори том на Мерсия Макдермот. 

***

Стара Загора.

От 19.00 часа в Културния център "Стара Загора “ДТ "Стоян Бъчваров“ – Варна ще гостува с комедията "Любовникът от Занзибар“ по "Любовник на жена си“ от Ели Саги.