Предстоящи събития в страната за 7 април, подготвени от редакторския екип на "Фокус": 

*** 

София. 

От 10.00 часа, на полигона на Столична община в кв. "Панчарево", вицепремиерът по обществен ред и сигурност Иван Демерджиев ще присъства на откриването на обучението на ученици за реакция при бедствия и аварии.

***

София. 

От 11.00 ч. на пл. "Възраждане“ (в близост до Еврейския културен дом) символична първа копка на паметника на юристите-спасители на българските евреи в София. 

*** 

София. 

От 11.00 ч. в зала "Тържествена“ на Военна академия "Г.С. Раковски“ главният изпълнителен директор на "Български пощи“ Филип Алексиев ще пусне в употреба издание на тема: "110 години от създаването на Военна академия "Георги Стойков Раковски“. 

***

София. 

От 12:00 часа в централата на ПП "Демократи за силна България“ на бул. "Витоша" 18 ще се проведе пресконференция на обединение "Продължаваме Промяната – Демократична България“. 

*** 

София. 

От 14.30 часа на церемония в Гербовата зала на "Дондуков“ 2, по случай Световния ден на здравето, държавният глава Румен Радев ще удостои с държавни отличия и почетния знак на президента изявени български лекари и специалисти по здравни грижи.

*** 

София.

От 15:00 часа, пред сградата на бившия Партиен дом, ще бъдат внесени събраните  подписи за референдума за запазване на българския лев. 

***

Благоевград. 

От 11.00 часа в зала №5, в сградата на Община Благоевград, ще се проведе кръгла маса на тема: "Традиции, култура и обичаи на ромската общност“.

***   

Бургас.   

От 9.00 часа в Конгресния център ще бъде открит национален форум, посветен на STEM образованието.   

***   

Бургас.   

От 11.00 часа в парк "Славейков“ ще започне "Ой, Лазаре, Цветница иде, Цветница и Великден и личен ден Гергьовден“ - празничен концерт с творчески работилници и базар.   

***   

Бургас.   

От 14.00 часа в Културен дом НХК ще започнат прожекции на филми в рамките на "София филм фест на брега".   

***   

Бургас.   

От 17.30 часа в НЧ "Пробуда 1880“ ще започне "Цветна приказка“ – Детска читалня на открито и работилница за цветя.  

 

***   

Бургас.   

От 19.00 часа в Държавна опера – Бургас ще започне "Зле опазеното момиче“ – комичен балет в две действия.   

***

Велико Търново. 

От 11.00 ч. в Зала 302 ще се проведе пресконференция за предстоящото спортно събитие "Търново Ултра 2023".  

***

Враца. 

От 13:30 часа в Заседателната зала на Община Враца ще се състои пресконференция за отчитане напредъка по проект "Комплекс за възрастни и хора с увреждания в община Враца“. 

***

Добрич. 

От 10:00 часа в Бизнес залата на Община град Добрич, етаж 1, информационно събитие с медиите на тема: "Предстоящи процедури през 2023 г.“. 

***

Плевен. 

От 11:00 часа в зала "Магнум“ на Медицински университет – Плевен по традиция провежда тържествения ритуал по дипломиране на Факултет "Обществено здраве“ на 7 април - Световен ден на здравето. 

***

Пловдив. 

От 19:00 часа в "Петното на Роршах" - премиера на книгата "От "Ла страда“ до "Часовете“ - от страдащите до независимите женски образи в киното“. 

*** 

Русе. 

От 10.30 часа Регионална инспекция по околната среда и водите - Русе ще бъде домакин на среща, посветена на Международния ден на бобрите.

***

Сливен. 

От 18.30 часа Националното училище за фолклорни изкуства “Филип Кутев“ ще изнесе голям празничен концерт в зала "Сливен“. 

*** 

Стара Загора.

От 10.30 часа в Културен център "Стара Загора“ ще се проведе Ден на таланта на СУ "Иван Вазов“.

***

От 10.00 ч. на граничните пунктове при Русе и Кардам Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ) организира ефективни протестни действия. 

*** 

Шумен.

От 11:00 часа  директорът на РДГ Шумен инж. Емил Гелов ще представи дейността на институцията и съставените актове за нарушения в горите, а директорът на Парка инж. Красимир Христов ще обобщи дейностите, свързани със Седмицата на гората и с обновяване на парковата инфраструктура. Можете да зададете своите въпроси. 

*** 

От  служители на ДПП "Шуменско плато“ и РДГ Шумен ще направят акция за почистване на  района между хотел "Стария град“ и отбивката за пещера "Бисерна“ /за вилата на Общината/.