Предстоящи събития в страната за 6 април, подготвени от редакторския екип на "Фокус":

***

София. 

От 09:00 ч. пред сградата на Щаба на Военноморските сили ще се проведе военен ритуал по посрещане на командира на Военноморските сили на Република Албания контраадмирал Аднанд Агастра. 

*** 

София. 

От 10.00 ч. в зала "Марин Дринов“ на БАН ще се проведе информационен ден за представяне на процедура BG-RRP-3.006 "Изграждане на нови ВЕИ за собствено потребление в комбинация с локални съоръжения за съхранение на енергия в предприятията" по Националния план за възстановяване и устойчивост. 

*** 

София. 

От 11.00 часа министър-председателят Гълъб Донев, вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Лазар Лазаров и министърът на финансите Росица Велкова ще дадат брифинг, на който ще бъдат представени възможностите за изплащане на великденски добавки. 

*** 

София. 

От 11.00 часа в землището на с. Пауново, на територията на Държавно горско стопанство - Ихтиман, ще се проведе традиционното залесяване на служителите на Изпълнителна агенция по горите. 

*** 

София. 

От 11.00 часа ще започне проверка на Северната тангента с георадар (скенер).  Началната точка ще бъде на разклона за разтоварище Пет могили-Юг на Северната тангента, с координати 42,7201740, 23,3956930. 

***

София. 

От 11.00 часа ще се състои пресконференция в централата на ПП "Български възход“. 

***

София. 

От 15.00 часа в сградата на МВнР ще се състои брифинг на министъра на външните работи Николай Милков.

*** 

София. 

От 15.00 часа в Дома на Европа Ще се проведе конференцията "България и Румъния - евроинтеграция по трудния начин?“ 

***   

Бургас.   

От 14.00 часа в Културен дом НХК ще започнат прожекции на филми в рамките на "София филм фест на брега".   

***   

Бургас.   

От 17.30 часа в НЧ "Пробуда 1880“ ще започне "Раклата на баба“  - детско състезание за пролетните празници и обичаи. Изложба от везма. Организатор е НЧ "Пробуда 1880“.   

***   

Бургас.   

От 19.00 часа в Драматичен театър "Адриана Будевска" ще започне "Златната мина" от Ст. Л. Костов. Постановка: Борислав Чакринов. 

*** 

Варна. 

От 18:30 на ул. “Л. Каравелов" 1 - изложба на преподавателите по изобразително изкуство от НУИ “Добри Христов" в Градската художествена галерия. 

*** 

Видин. 

От 12.00 часа в спортна зала "Фестивална" ще се проведе награждаването на участниците в Общинския етап на Ученическите игри. Кметът д-р Цветан Ценков и зам.-кметът Борислава Борисова ще наградят победителите. 

*** 

Видин. 

От 13.00 часа  Ценков ще поздрави и участниците и посетителите на организираната в Общински съвет-Видин "Панорама на висшето образование".

***

Габрово. 

От 18:00 часа визуалният артист Михаил Михайлов ще представи един от първите си проекти – "Работата“. Посетителите могат да гледат 38-минутното видео в зала 7А на Музея на хумора и сатирата. 

***

  

Кюстендил. 

От 10.30 в Държавен архив ще бъде направено дарение от Румен Манов. 

***

  

Кюстендил. 

От 11.00 часа 

На Братската могила ще бъдат отбелязани 82 години от бомбардировките над Кюстендил. 

*** 

Кюстендил.

 

От 17.00 часа в читалище "Братство“ ще бъде открит Международният фестивал – конкурс за класическа китара "Академик Марин Големинов“. 

***

Русе. 

От 18.00 ч. в Екомузей с аквариум директорът на Регионален исторически музей – Русе проф. Николай Ненов ще направи презентация за изложбата "Първите крале на Европа“, която бе открита в музея "Фийлд“ в Чикаго.   

Стара Загора.

От 17.30 часа в РБ "Захарий Княжески“ ще бъде открита благотворителната фотоизложба на Йорданка Джонджорова "Магията на Кападокия“, която ще остане до 23 април.

***

Стара Загора.

От 18.00 часа в РБ "Захарий Княжески“ ще се състои концерт на НУМСИ "Христина Морфова“.

***

Стара Загора.

От 19.30 часа в Куклен театър ще се състои постановката за възрастни "Хотел“.

 

*** 

Хасково. 

От 10:00 ч. ще бъде представен новият областен управител на Областната администрация. МС прие решение, с което назначи Красимир Ангелов за област Хасково.

 

***

Шумен. 

От 10.00 часа в зала 203 на Общината ще има брифинг за автомобилното състезание по планинско изкачване.