Предстоящи събития в страната за вторник - 28 март, подготвени от редакторския екип на "Фокус": 

***

София. 

От 10.00 часа в Дом 2, зала "Триадица“ на резиденция "Бояна“, президентът Румен Радев ще участва в кръгла маса "Образованието – ключ към историческата памет, родолюбието и просветеното общество“.

***

София. 

От 10.00 часа в хотел Hyatt Regency Sofia – зала "Васил Левски“ 1, ще се състои конференция, организирана от Националния комитет на България в Световния енергиен съвет, и с финансовата подкрепа на АЕЦ "Козлодуй“. 

***

София. 

От 11.00 часа пред Министерството на здравеопазването ще се проведе национален протест на медицински сестри фелдшери, шофьори на линейки и санитари от центровете за спешна медицинска помощ от страната заради ниските трудови възнаграждения, които получават медиците и незаконосъобразните уволнения в ЦСМП - София. 

***

София. 

От 17.00 часа ще се проведе шествие на медиците, сборният пункт е паркингът на пл. "Княз Александър Батенберг". 

***

София. 

От 13:00 часа в столичния район "Нови Искър“ ще се проведе официална церемония "Първа копка“ за стартиране на строителните дейности по доизграждане на канализационната мрежа в град Нови Искър.

***  

Бургас.  

От 10.00 часа във фоайето на спортна зала "Бойчо Брънзов“ ще бъде открита паметна плоча на Атанас Киров - първият българин, спечелил европейска титла по вдигане на тежести. 

***

От 11:00 часа министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков ще инспектира свлачището преди тунел "Железница“ на АМ "Струма“. Засегнатият от неблагоприятните геодинамични процеси участък се намира след края на трасето за движение, след Благоевград, в посока София – Кулата. 

*** 

Бургас/Малко Търново. 

От 11:00 - изявление на вицепремиера по обществен ред и сигурност и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев, който ще посети ГПУ-Малко Търново. Заедно с него ще бъдат заместник-главният секретар на МВР главен комисар Станимир Станев и директорът на Главна дирекция "Гранична полиция“ главен комисар Росица Димитрова. 

*** 

Бургас.

От 14.00 часа в Културен дом НХК ще започне "Алиса в огледалния свят“ – мюзикъл по романа на Луис Карол. Гостува Държавен куклен театър – Варна.  

***  

Бургас.  

От 19.00 часа в Културен дом НХК ще започне прожекция на филма "Сянката на Караваджо“. 

***

Благоевгард. 

От 19:00 часа, на сцената на Музикалния театър в София, ще бъде представен Концерт – спектакъл в негова чест наречен " Аз съм Пирин…“.

***

Велико Търново. 

От 12:45 часа министърът на отбраната Димитър Стоянов ще изнесе лекция в Националния военен университет (НВУ) "Васил Левски“ – Велико Търново. 

***

с. Слокощица. 

От 10.30 часа в Екологичния-образователен център ще бъде представена съвместната кампания между Община Кюстендил и ЕКОПАК България, под наслов "Градска рециклиада“. 

***

Стара Загора.

От 14.00 часа в РИМ-Стара Загора ще бъде представен проектът "Уча, играя, творя в Старозагорския музей".

***

Стара Загора.

От 18.00 часа в РБ "Захарий Княжески“ ще бъдат открити Дните на планинарското и екстремно кино в Стара Загора, които представят най–добрите филми от последното издание на Международния Банско филм фест.

***

Стара Загора.

В 18.10 часа в РБ "Захарий Княжески“ ще бъде представен филмът "Даа Сар“  за ски експедицията на Анджей Баргиел в Каракорум - 2011 г. /Полша/.

***

Стара Загора.

От 18.56 часа в РБ "Захарий Княжески“ ще бъде представен филмът "Северините 6“ – 2021 г. /Германия/.

***

Стара Загора.

От 19.40 часа в РБ "Захарий Княжески“ ще бъде представен филмът "Светостта на пространството“ - 2022 г. /САЩ/.

***

Стара Загора.

От 19.00 часа в Оперен театър ще бъде представен балетът  "Спящата красавица“ по музика на П.И. Чайковски. 

***

Хасково. 

 

От 11:00 часа бюлетините и изборните книжа за 29 МИР ще бъдат доставени в Областна администрация-Хасково.

***

От 13:00 до 14:00 ч. (българско време) в платформата Zoom Бюрото на Европейския парламент в България, заедно с бюрата на Европейския парламент в Румъния и Германия, организират техничски брифинг във връзка със законодателното предложение за прозрачността и таргетирането на политическото рекламиране.

***

Сливен.  

От 10:00 часа ще се проведе брифинг с кмета Стефан Радев и негови заместници на новата улица на парк "Юнак", пред спортна зала "Васил Левски".