Предстоящи събития в страната за 27 април - четвъртък, подготвени от редакторския екип на “Фокус":  

*** 

София. 

От 09:00 часа заседание на Народното събрание.  

*** 

София.  

От 09.00 часа в хотел "Балкан“ министърът на външните работи Николай Милков ще открие международната конференция, посветена на рисковете пред сигурността и тенденциите за развитието на архитектурата на сигурност. 

*** 

София.  

От 09:00 часа в "Астория Гранд Хотел“ прокуратурата е домакин на 33-ата годишна среща на Консултативната група на прокурорите от Югоизточна Европа (SEEPAC). 

*** 

София.  

От 10:30 часа в зала "Пресцентър“ на Министерството на регионалното развитие и благоустройството министрите арх. Иван Шишков и Росица Карамфилова ще дадат съвместна пресконференция във връзка с финансови корекции на ВиК дружества - бенефициенти по Оперативна програма "Околна среда 2014-2020 г.“ и решения за отстраняване на рискове за ресурси по програмата. 

*** 

София.  

От 10.00 часа в Гранитна зала в сградата на Министерския съвет Националният съвет за тристранно сътрудничество ще проведе извънредно заседание.  

*** 

София.  

От 10.00 до 13.00 часа в Гранд Хотел София ще се проведе заключително събитие на проект "Първи стъпки за професионално развитие", финансиран по финансов механизъм на ЕИП и ръководен от фондация "Тръст за социална алтернатива". 

***  

София.  

От 11.00 часа в сградата на МВнР ще се състои брифинг на министъра на външните работи Николай Милков. 

*** 

София.  

От 12.30 часа ще се проведе пресконференция на КП "ЛЕВИЦАТА!“ на улица "Врабча“ 23. 

*** 

София.  

От 12.30 часа в Софийската градска художествена галерия ще се проведе пресконференция по повод Галаконцерт на English Chamber Orchestra. 

*** 

София.  

От 13:00 часа министърът на околната среда и водите Росица Карамфилова и Хесус Кабайеро, изпълнителен директор на "СОФ Кънект“ АД, оператор на Международното летище София, ще открият пътуващата фотоизложба "30 години Национален парк "Рила“ – "Предизвикателство за идните поколения“. Събитието ще се проведе в летище София, Терминал 2. 

*** 

София.  

От 14.00 часа, Тех Парк, зала "Джон Атанасов“, президентът Румен Радев ще участва в откриването на информационен ден "Държавата в подкрепа на спорта – нови възможности“.  

*** 

София. 

От 14:00 ч. в София Тех Парк, зала "Джон Атанасов“, София, министрите на иновациите, спорта, регионалното развитие, образованието и електронното управление ще представят финансовите възможности в сектора на спорта.  

***  

София.  

От 15:00 часа в зала "Ню Йорк Сити“ в “Капитал Форт" Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България и Marsh McLennan Bulgaria организират семинар на тема "Изкуствен интелект и Кибер сигурност: Нови перспективи и решения за бизнеса“. 

***  

София.  

От 10.00 часа в Интер Експо Център за трета поредна година ще се проведе форум "Наука за бизнес“, организиран от Българската академия на науките (БАН) и Агенцията за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП). 

*** 

Бургас. 

В 12.45 часа в Конгресния център ще започне конференцията "Digital4Burgas". 

*** 

Бургас. 

От 13.00 и от 15.00 часа в Културен център "Морско Казино“, зала "Георги Баев“ ще се проведат серия от консултации с културния сектор на Бургас чрез фокус групи, засягащи различни тематични области. 

*** 

Бургас. 

От 18.00 часа в Културния дом НХК Спортното училище ще отбележи своя 50-годишен юбилей с концерт-спектакъл. 

*** 

Бургас. 

От 19.00 ч. в конферентната зала на Регионална библиотека "Пейо К. Яворов" ще се проведе среща с автора на книгата "Съкровищата на вълшебно ковчеже" - Росина Николова.  

*** 

Варна.  

От 14:00 часа в Младежки дом – Варна ще се проведе тържествен педагогически съвет на тема: "История, традиции и хоризонти пред ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна“.  

*** 

Сливен.  

От 14,30 часа в залата на Регионална здравна инспекция - Сливен ще се проведе пресконференция "Всяка доза има значение“ по въпроси за ваксинационния обхват след пандемията от COVID-19. 

***  

 Смолян. 

От 14:00 часа в Регионалната здравна инспекция – Смолян ще се проведе пресконференция по повод провеждащата се ежегодно през последната седмица на април Европейската имунизационна седмица. Ще бъде представена информация за имунизационния обхват в област Смолян през последните три години. 

*** 

Смолян. 

От 17:30 часа в Държавен архив – Смолян ще се състои представяне на книгите на Петър Маринов – "Пиеси и драматизации“ и "Среднородопски народни песни“, посветено на 120 години от рождението на неуморния родопски изследовател. 

***  

Стара Загора.  

От 18.00 часа в Къща музей "Гео Милев“ ще бъде представена книгата "Търся своя сън" на испанския поет Педро Салинас. 

*** 

Стара Загора.  

От 19.00 часа в Културен център "Стара Загора“ ще бъде представена постановката "Френският квартал“ от Тенеси Уилямс.  

*** 

Търговище.  

От 17.30 ч. в Славейковото училище ще бъде открита гостуващата изложба на Регионален етнографски музей – Пловдив "Песента на дървото“. 

*** 

Шумен.  

От 10:00 часа в Регионална библиотека "Стоян Чилингиров“ Министерството на земеделието организира срещи с производители на плодове и зеленчуци.