Предстоящи събития в страната за 25 април, подготвени от редакторския екип на "Фокус":

***

София. 

От 8.50 часа в северния район на летище Враждебна (ул. "Осма“) министър Иван Демерджиев ще даде брифинг преди отпътуването си за Турция. 

*** 

София. 

От 10:30 часа в зала "Запад“ на Народното събрание ГЕРБ - СДС и ПП - ДБ ще проведат лидерска среща в търсене на консенсус по темите, засягащи дневния ред на държавата и обществото в контекста на предстоящото връчване на първия проучвателен мандат. 

***

София. 

От 10:00 часа в Гранд Хотел "Милениум“ заместник-министъра на отбраната Теодора Генчовска, началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов, контраадмирал Кирил Михайлов и адмирал Стюарт Мънч ще открият второто издание на Черноморския форум. 

*** 

София. 

От 10:00 часа ще се проведе заседание на КЕВР. 

***

София. 

От 10:30 часа в БТА Асоциацията на автомобилните производители (ААП) организира на тема: "Предизвикателствата пред мобилността в България. 30 години Асоциация на автомобилните производители". 

***

София. 

От 11.00 часа в Българската търговско-промишлена палата министър Никола Стоянов ще открие българо-нигерийски бизнес форум с участието на над 40 компании от двете страни. 

*** 

София. 

От 11:00 часа в Централен дом на архитекта (ул. "Кракра" №11), Зала 2, Камарата на архитектите в България (КАБ) организира кръгла маса на тема: Проблемите на законодателството в архитектурно-строителния сектор и облекчаване на инвестиционния процес. 

*** 

София.  

От 11:00 ч. в The Steps (ул. Братя Миладинови 12) - представяне на доклад с фокус върху SLAPP делата срещу журналисти в България.   

***

София. 

От 11.00 часа в в партерното фоайе на Софийска опера и балет ще се проведе пресконференция, посветена на премиерата на "Рилският пустинник“. 

*** 

София. 

От 11:30 часа в хотел "Милениум“ ще се проведе брифинг за медиите с участието на заместник-министър Теодора Генчовска, с началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов, командира на ВМС контраадмирал Кирил Михайлов и с командира на Военноморските сили на САЩ в Европа и Африка и командващ на Съюзното компонентно командване на НАТО в Неапол адмирал Стюарт Мънч.  

*** 

София. 

От 12.00 часа в зала "Средец“ на хотел "София Балкан“ - церемония по подписване на Меморандум за разбирателство за насърчаване на сътрудничеството между Булгартрансгаз (България), Transgaz (Румъния), FGSZ (Унгария), Eustream (Словакия) и SOCAR (Азербайджан). 

***

София. 

От 14.00 часа Ръководството на БСП ще даде пресконференция след заседание на Изпълнителното бюро, на което ще обсъди бюджета, предложен от служебния кабинет. 

***

София. 

От 17:00 часа в зала Ботаника на Националния природонаучен музей при БАН (НПМ-БАН) откриване на изложбата "Записки по българските орхдеи“ с рисунки на Любен Домозетски. 

***  

Бургас.  

От 10.00 до 11.00 часа в пресклуба на БТА в Бургас Бюрото на Европейския парламент в България организира среща с регионалните медии от град Бургас и региона. В брифинга ще вземат участие Теодор Стойчев - ръководител на Бюрото на ЕП в България и Калина Върбанова - пресаташе в Бюрото.  

***  

Бургас.  

От 18.00 часа в Дома на писателя предстои вечер на поезията, посветена на 47 години от смъртта на големия български поет Реджеб Кюпчу.  

***  

Бургас.  

От 18.00 до 20.00 часа във Филиала на Националната художествена академия в Бургас ще се проведе "Вечерен акт“.  

***  

Бургас.  

От 18.00 часа в Центъра за съвременно изкуство и библиотека Едвин Сугарев ще представи най-новата си книга "Сърцевина". 

*** 

Добрич. 

От 11.30 часа, в Малката заседателна зала на общината с ръководителя на Фондация "Конрад Аденауер“ в София – Норберт Бекман-Диркес, Община град Добрич организира брифинг. 

***

Силистра. 

От 13.00 часа в Главиница Министерството на земеделието организира срещи с производители от сектор "Плодове и зеленчуци“, съвместно с областните дирекции "Земеделие“. 

***

Стара Загора.

От 12.00 часа в РБ "Захарий Княжески“ ще бъде открита изложбата "Образът на Дон Кихот през вековете. Издания от фонда на Националната библиотека“.

***

Стара Загора.

О 13.30 часа в зала 2 на Общинска администрация ще се състои пресконференция на кмета на Стара Загора Живко Тодоров и екипа му. По време на събитието ще бъдат обсъдени актуални въпроси. 

***

Стара Загора.

От 18.00 часа в РБ "Захарий Княжески“ ще се състои концерт на НУМСИ "Христина Морфова“.

***

Стара Загора.

От 18.00 часа в Културен център "Стара Загора“ ще се състои концертът "Пълнолетие“ на Вокална студия "Траяна глас“ с ръководител и вокален педагог Лиляна Дойчева.

***

Стара Загора.

От 18.00 часа в зала № 33 на Регионален исторически музей е организирана публичната лекция "Лувийската култура – липсващото звено на Егейската бронзова епоха“ на д –р Еберхард Зангер, Швейцария.

***

Стара Загора.

От 19.00 часа в НЧ "Климент Охридски -1858“ ще се състои концерт на Общински духов оркестър с диригент Виктор Крумов и солисти - носители на награди от конкурса "Песен от извора“ на НЧ "Климент Охридски -1858“.