Предстоящи събития в страната за петък - 24 март, подготвени от редакторския екип на "Фокус":



***

София.

От 14.00 часа, Гранитна зала на Министерския съвет, министърът на икономиката и индустрията Никола Стоянов и министърът на земеделието ЯворГечев ще представят електронната платформа за наблюдение на цените на част от основните хранителни продукти.

***

София. 

От 12:00 часа министърът на енергетиката Росен Христов и изпълнителният директор на "Булгатрансгаз“ Владимир Малинов ще инспектират напредъка на изграждането на терминала за втечнен природен газ край пристанището в Александруполис, Гърция.

***

София. 

От 10:30 часа в централата на КНСБ (пл. "Македония" 1), конгресен център "Глобус", зала "Европа", ще се проведе продължение на традиционните срещи с представители на основните политически партии, които участват в предстоящите избори за Народно събрание - дискусия с водачи на листи от коалиция "БСП за България".  

***

София. 

От 11.00 часа кметът на София Йорданка Фандъкова ще провери новоизградената детска градина в с. Бистрица, район "Панчарево".

***

Благоевград. 

От 18:00 часа в залите на Градската художествена галерия - Благоевград ще се открие ретроспективна изложба на Антон Мавродиев, озаглавена "Антон Мавродиев и приятели". 

***

Бургас.

От 19.00 часа в Културен дом НХК предстои премиера на "Джийвс и Устър в Пределнонеясно" - по текстове на П. Г. Удхаус, драматизирани от братя Гудейл.

***

Враца. 

От 13.00 часа в заседателната зала на Окръжен съд – Враца  ще се проведе кратък брифинг, на който ще бъдат представени основните данни от годишния отчет на институцията. 

***     

Добрич.

От 11:00 ч. в Художествената галерия ще се проведе уъркшоп в "Работилница за въображение“ на тема "Комикс“ с гост лектор и ученици от СУ "Св. Климент Охридски“.

***     

Добрич. 

От 13:00 ч. в Регионална библиотека "Дора Габе“, сектор "Работа с деца“ е представянето на Национална награда "Бисерче вълшебно“ 2023 с ученици на ОУ "Христо Ботев“. 

***     

Добрич. 

 От 17:00 ч. в Художествената галерия е прожекцията на филма "ДЪГА – разкази в картинки“. Продуценти са Сотир Гелев и Пенко Гелев , режисьор - Мария Николова. 

***

Добрич. 

От 19:00 ч. в Драматичен театър "Йордан Йовков“, Голяма зала, ще се играе спектакъла "Големанов“ от Ст. Л. Костов. Режисьор е Стефан Спасов.

***

Разград. 

От 14:30 часа здравният министър д-р Асен Меджидиев ще даде брифинг пред МБАЛ "Св. Иван Рилски – Разград“ АД след среща с изпълнителния директор д-р Станимир Георгиев, с кмета на Разград Денчо Бояджиев и с областния управител Драгомир Златев за осигуреността на здравни грижи в малките населени места. 

***

Смолян. 

Между 13:30 и 14:00 часа пред централния вход на Областна администрация – Смолян ще бъдат доставени бюлетините за изборите за народни представители на 2 април  т.г.  

***

Стара Загора.

В 11.30 часа в зала 203 на Общинска администрация кметът Живко Тодоров ще се срещне с дамите от "Берое Стара Загора“, които защитиха трофея си в турнира за Купата на България при жените.

***

Стара Загора.

В 12.00 часа кметът Живко Тодоров ще поздрави Радомир Стоянов, който завоюва бронзов медал на Световното първенство по ММА, провело се в Белград.

***

Стара Загора.

От 18.00 часа във фоайето на РБ "Захарий Княжески“ ще бъде открита фотографска изложба "75 години фотография и още нещо…“ на Драгия Драгиев. Остава до 24 април 2023 г.

***

Стара Загора.

От 19.00 часа в Културен център "Стара Загора“ ще се състои концерт на Държавна опера – Бургас "Енио Мориконе – киното в ноти“.

***

Стара Загора.

От 19.00 часа в Оперен театър ще бъде представен мюзикъла "Есмералда / Парижката света Богородица“ по романа на Виктор Юго и музика на Рикардо Кочанте.