Предстоящи събития в страната в първия ден от новата седмица - 24 април, подготвени от "Фокус":

***

София. 

От 10.00 часа в София Тех Парк, сграда Инкубатор, зала "The Venue“, президентът Румен Радев ще участва в официалната церемония по подписването на декларация, с която  България ще се присъедини към Европейския алианс за батерии. 

***

София. 

От 10.00 часа в София Тех Парк министър Пулев ще участва в церемонията по присъединяване на България към Европейския алианс за батерии. 

*** 

София.  

От 10.00 часа в Националния студентски дом евродепутатът Андрей Ковачев ще открие международен младежки тренинг курс на тема “Пазители на европейската демокрация". 

*** 

София.  

От 11:00 часа, в сградата на Министерството на околната среда и водите, зала "Европа", на бул. "Княгиня Мария Луиза“ №22, ще се проведе пресконференция на министъра на околната среда и водите Росица Карамфилова. На събитието ще бъде предоставена информация за мярката "За по-чист въздух!“ от Програма "Околна среда“ 2021-2027 г. 

*** 

София.  

От 12.00 часа в зала 1 на Столичната община ще се проведе пресконференция, на която председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев ще представи проект за изграждане на многофункционална спортна зала в район Слатина. 

*** 

София.  

От 13.00 часа в Гранитната зала на Министерския съвет ще се проведе пресконференция, в рамките на която ще бъде представен първият анализ на Съвета за икономически анализи. 

*** 

София.  

От 18:00 часа в централата на ПП АБВ КУЛТУРЕН САЛОН АБВ ще представи книгата на Петър Волгин "Политически некоректно“. 

***   

Бургас.   

От 16.30 часа в зала "Петя Дубарова“ на КЦ "Морско казино“ ученици от АЕГ "Гео Милев" ще представят литературно-музикалния спектакъл "Един живот в стихове и проза…“.   

***   

Бургас.   

От 18.00 часа в Центъра за съвременно изкуство и библиотека ще бъде представена книгата за деца и юноши "Баба Яга в Бургас и други истории". 

***

Велико Търново. 

От 10:00 часа ще се състои заседание на експертния екологичен съвет в РИОСВ, което ще реши дали ще се изгарят отпадъци в землището на близкото с. Върбовка. В 09:00 - час по-рано, се събират на протест жителите на града и съседните общини против инвестиционното предложение.

***

Пловдив. 

От 11:00 часа в Ректората на Аграрния университет в града Община Брезово и Аграрен университет – Пловдив популяризират биоземеделието в региона чрез стандарт за качество на храната. 

*** 

Русе.  

От 13:00 часа в хотел "Теодора палас“ Министерството на земеделието организира срещи с производители на плодове и зеленчуци.

***

Стара Загора.

От 18.00 часа в РБ "Захарий Княжески“ ще се проведе публична лекция "Земята, небето и подземния свят: Космология преди 3200 години“ д-р Еберхард Зангер, Швейцария.

***

Стара Загора.

От 18.00 часа в Художествена галерия ще бъде открита изложбата с акварели "Натрупано време“ на Васил Чакъров.

***

Стара Загора.

От 19.00 часа в Културен център "Стара Загора“ ще гостува Драматично – куклен театър "Иван Димов“-Хасково със спектакъла "Роднини“.

***

Шумен. 

От 14.20 часа във II ОУ "Д-р Петър Берон"-Шумен ще се проведе открит урок с шестокласници на състезателя от мъжкия национален отбор по баскетбол Александър Янев.