Предстоящи събития в страната за четвъртък - 20 април, подготвени от редакторския екип на "Фокус":

***

София. 

От 11.30 часа, в парк "Заимов, заместник-кметът на София по екология Десислава Билева ще провери дейностите по косенето на зелени площи. 

***

София. 

От 9.30 часа, Витоша Парк Хотел, ще се състои кръгла маса "Нови иновативни терапии, реалност и бъдеще“, организираната от Българската асоциация по хемофилия. 

***

София. 

От 13:00 часа в столичния район "Банкя“ ще се състои "Първа копка“ по проект "Изграждане на ВиК инфраструктура в Столична община“. 

***

София. 

От 18:30 часа в Столична библиотека ирландската писателка Джен Карсън ще представи романа си "Подпалвачите“ (пл. "Славейков“ 4, новата зала на трети етаж). 

***

Благоевград. 

От 12.00 часа кметът на Благоевград Илко Стоянов ще даде пресконференция по актуални теми, свързани с града. Срещата ще се проведе в кабинет № 106. 

*** 

Велико Търново. 

От 11.00 часа в Изложбени зали "Рафаел Михайлов“ ще се проведе официалното откриване на Международното изложение "Културен туризъм“. 

*** 

Добрич. 

От 10.00 часа в Голямата зала на Община град Добрич ще се проведе Общинско ученическо състезание "Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации“. 

***

Добрич. 

От 15.00 часа д-р Асен Меджидиев ще посети с. Свещарово и Шабла по повод инициативата за изнесени медицински прегледи в областта. 

***

Кюстендил. 

От 11:00 часа, площад "Велбъжд", поднасяне на венци и цветя по повод 147 години от избухването на Априлското въстание. 

*** 

Пловдив. 

От 12:00 часа, в сградата на Областна администрация - Пловдив, ще се проведе брифинг за представители на медиите, след работна среща на министър Шишков за водоснабдяване на Пловдив и региона. 

***

Смолян. 

От 14.00 часа в Сесийна зала на Община Смолян, Общински съвет – Смолян ще проведе редовно заседание. 

***

Смолян.   

От 18:00 часа в Народното читалище "Кирил Маджаров – 1866“ в смолянския квартал Устово ще се проведе празничен концерт "Пъстър Великден".   

*** 

Шумен. 

От 10.00 часа, в зала 203 на общинската администрация, зам.-кметът по образование и култура Найден Косев ще представи програмата и събитията, посветени на Деня на Шумен – 11 май.  

***

Шумен. 

От 10.00 часа ще се проведе брифинг за Деня на Шумен и на събитията, включени в празничната програма за седмицата от 8 до 14 май.