Предстоящи събития в страната за 2 март, подготвени от редакторския екип на "Фокус": 

***

София. 

От 11.00 часа в навечерието на отбелязването на Трети март ще бъдат осветени националните знамена на столичните училища. Ще се състои в присъствието на кмета на София Йорданка Фандъкова, зам.-кметът по образование и култура Мирослав Боршош и директорът на Регионалното управление по образование - София Ваня Кастрева във Втора английска езикова гимназия "Томас Джеферсън“.  

***



София. 

От 14.00 часа ще се проведе редовният брифинг на Централната избирателна комисия във връзка с предстоящите избори за народни представители, насрочени за 2 април. 

***

София. 

От 14:00 часа в Народния театър, във фоайето на Първи балкон, ще се проведе официална пресконференция с ръководството по актуални теми. 

*** 

София/Скопие. 

От 12.00 часа в галерията на Българския културно-информационен център в Скопие, Република Северна Македония, ще бъде открита изложбата "Дипломация и изкуство“. 



***

София. 

От 18:00 часа, в Аула Максима на Университет за национално и световно стопанство, под патронажа на президента Румен Радев Националното представителство на студентските съвети ще отличи най-успешните студенти на България в ХVI-тото издание на Националния приз "Студент на годината". 

*** 

Бургас.   

От 10.00 часа в Културен дом НХК ще започне концерт по повод Ден на самодейното изкуство, с участието на пенсионерски клубове от Бургас. Организиран от Сдружение "СП - 2004-Бургас". Входът е свободен.   

***   

Бургас.   

От 16.30 часа в Регионален исторически музей – Бургас ще бъде представена фотодокументална изложба от църковния архив на храма в с. Факия, част от фонда на Общински исторически музей – Средец по повод 3 март – Национален празник на Република България. Входът е свободен.   

***   

Бургас.   

От 17.00 часа в Културен център "Морско казино“ ще започне "Моят град, моят Бургас“ - музикално-поетичен спектакъл и премиера на книга с наградените и номинирани творби от конкурса на Ротари клуб Бургас, със съдействието на Община Бургас и с подкрепата на Интеракт клуб Бургас.  

***   

Бургас.   

От 18.00 часа в Дружеството на бургаските художници ще бъде представена изложба на млади автори. Входът е свободен. 

***

Враца. 

От 13:00 часа, Заседателната зала на Община Враца, ще се проведе пресконференция "Кафе с кмета". 

*** 

Кюстендил.  

От 14.00 часа на стадион "Осогово“ ще се проведе общинско лекоатлетическо състезание "Лъвски скок“.   

***

Плевен.

От 11:00 часа в Заседателната зала на Областна администрация Плевен ще се проведе работна среща за осъществяване на организационно-техническа подготовка на изборите на 2 април. 

***

Свиленград. 

След 11:00 ч. министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев ще даде изявление, след като посети ГКПП "Капитан Андреево". 

***

Стара Загора.

От 11.00 часа в Културния център ще се проведе междуучилищна викторина на тема "1000 причини да се гордеем , че сме българи“.

***

Стара Загора.

От 12.30 часа в двора на СУ "Максим Горки“ ще се проведе инициативата "Да съхраним българското“, посветена на Националния празник на България - 3 март.

***

Стара Загора.

От 19.00 часа в Оперния театър ще бъде представена операта "Травиата“ от Джузепе Верди.

***

Ямбол. 

От 11:00 часа ще стартира и традиционната състезателна щафета "Освобождение“ в Градския парк на Ямбол.