Предстоящи събития в страната за вторник - 18 април,  изготвени от "Фокус": 

*** 

София.  

От 9.30 часа Военна академия "Г. С. Раковски“ ще отбележи патронния си празник и 111 години от своето създаване. 

*** 

София. 

Продължава кампанията за пролетно почистване на София, наред сплановите дейности. Почистват се междублокови пространства в районите, а от Столичен инспекторат осигуряват на доброволците ръкавици и чували, логистика за извозването на събраните отпадъци на регламентирани за това места. 

***

Бургас.

От 18.00 часа в Центъра за съвременно изкуство и библиотека ще започне "... Прибой..." по повод 10 години от основаването на Съюз на независимите български писатели Филиал Бургас.

***

Бургас.

От 19.00 часа в Драматичен театър "Адриана Будевска" ще започне "Златната мина" от Ст. Л. Костов. Постановка: Борислав Чакринов. 

***

Велико Търново. 

От 13.00 часа в камерна зала на великотърновския театър ще бъде представен новият спектакъл "Птица в клетка“, създаден по едноименната пиеса на Йонка Илиева.

***

Враца. 

От 13:30 часа - в заседателната зала на общината ще бъде представен напредъкът по Националната програма за саниране на многофамилни жилищни сгради. 

***

Ловеч.  

Заседанията на постоянните комисии на Общинския съвет в Ловеч се свикват нпо график в заседателната зала на Община Ловеч.

***

Пловдив.  

От 15.30 часа в парк-хотел "Империал" мад 100 ръководители на местни парламенти в страната се събират в Пловдив, където ще се проведе Общото събрание на Националната асоциация на председателите на общински съвети в Република България /НАПОС-РБ/. На форума ще бъде направен отчет за дейността на организацията през 2022 г. и ще бъде обсъден и приет бюджета за настоящата година. 

***

Стара Загора.

От 18.00 часа в РБ "Захарий Княжески“ ще бъде прожектиран документалният филм "Една провинциална болница“ –България/Германия 2021. Режисьори и сценаристи Илиян Метев, Иван Чертов, Златина Тенева.

***

Стара Загора.

От 19.00 часа в Оперен театър ще се състои пролетен концерт на фолклорен ансамбъл "Нашенци“.

***

Стара Загора.

От 19.30 часа в Кукления театър ще се състои постановката"4 жени без 4 G“, с участието на Яна Божанин, Беатрис Благоева, Ивелина Павлова, Десислава Вулева.