Предстоящи събития в страната за 15 април - Велика събота, подготвени от редакторския екип на "Фокус": 

***

София.

Oт 23.30 часа президентът Румен Радев ще присъства на празничното богослужение за Възкресение Христово в Патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски". 

***

София. 

От 11:00 до 14:00 ч. в градинката пред Регионалния исторически музей – София (пл. Бански, срещу Централните хали) деца от различни националности и техните семейства ще боядисат заедно великденски яйца.

***

Благоевград. 

От 11.00 часа в Градската градина, която е превърната в цветно градче за един от най-големите християнски празници – Възкресение Христово, ще се проведе  забавната инициатива "На лов за великденски яйца“. 

***   

Бургас.   

От 10.00 часа в село Извор ще започне конкурс за най-красиво боядисано великденско яйце. Организатор е НЧ "Извор 1929“.   

***   

Бургас.   

От 11.30 часа на Магазия 1 корабчето "Бургус" ще отплава към остров Света Анастасия.  

***   

Бургас.   

От 23.30 часа в Катедрален храм "Св. св. Кирил и Методий“ ще бъде отслужена пасхална служба отслужена от Негово Високопреосвещенство Сливенски митрополит Иоаникий и бургаското православно духовенство. 

*** 

Стара Загора.  

От 10.00 часа в Парк "Пети октомври“ ще се състои Детски благотворителен празник с Ротари клуб - "Боядисай яйце, спаси детско сърце“. 

*** 

Стара Загора.  

От 11.00 часа в Зоопарк Стара Загора ще се състои "Цветен Великден с деца и животни“ – забавни игри, образователни лекции, майсторене на цветна тематична украса и изрисуване на детски личица. 

*** 

Стара Загора.  

От 23.00 часа на площада пред Община Стара Загора ще бъде посрещнат Благодатниятогън. Ще се проведе и литийно шествие до храм "Св. Николай Мирликийски Чудотворец“.