Предстоящи събития в страната за 12 април, подготвени от редакторския екип на "Фокус": 

***

София. 

От 10.00 часа президентът Румен Радев свиква на първо заседание новоизбраното 49-о Народно събрание. 

***

София. 

От 10.30 часа в сградата на МВнР министрите на външните работи на България и Босна и Херцеговина ще проведат среща на "четири очи“, след което ще се състоят пленарните разговори между официалните делегации на двете страни. Двамата министри ще дадат и съвместна пресконференция за представителите на медиите. 

*** 

София. 

От 13.00 часа служебното правителство ще проведе редовно заседание. 

***

София. 

От 13:00 часа в централата на ПП АБВ (улица "Врабча“ 23) - пресконференция на "ЛЕВИЦАТА!“. 

***

София. 

От 11:00 часа, метростанция Сердика, пресконференция за представяне на проект за пешеходни пътеки над МС Сердика и подобрено движение на Ларгото. 

***

София. 

От 11.00 часа местно време, министърът на енергетиката Росен Христов и изпълнителният директор на "Булгаргаз“ ЕАД Деница Златева ще посетят терминал Marmara Ereglisi LNG в Република Турция. 

***

София. 

От 13:00 часа, в Полския институт в София, иновациите в полската телемедицина ще бъдат представени пред българската публика по време на конференция, организирана от полското посолство в София. 

***  

Бургас.  

От 10.00 часа в кв. "Горно Езерово" предстои багрилница за великденски яйца и изложба на великденски погачи и яйца, организатор е НЧ "Васил Левски 1937“.  

***  

Бургас.  

От 19.00 часа в Държавна опера – Бургас ще започне Великденски концерт в диригент Йордан Дафов.  

***  

Бургас.  

От 18.00 часа в Културен център "Морско казино“ ще започне лекция на тема "Богомилство и богомили - факли и клади" по повод 1095 години от основаване на богомилското движение. Входът е свободен.  

***  

Бургас.  

От 18.30 часа в Центъра за съвременно изкуство и библиотека ще бъде представена книгата "Непал, базов лагер Еверест... Портал към Висините..." с автор Димитър Георгиев.  

***  

Бургас.  

От 19.00 часа в Драматичен театър "Адриана Будевска" ще започне "Третата дума" от Александро Касона. Постановка: Борислав Чакринов. 

***

Варна. 

От 12.00 часа в сградата на Варненска и Великопреславска света митрополия (площад “Св. св. Кирил и Методий" №1), Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Йоан ще произнесе своето Пасхално послание, специално за електронните медии.

***

Стара Загора.

От 19.00 часа в Оперен театър Старозагорският митрополит Киприан ще дирижира "Стабат Матер“ от Джоакино Росини.