Предстоящи събития в страната за 10 април, подготвени от редакторския екип на "Фокус": 

*** 

София. 

От 14:00 ч. в София Тех Парк, зала "Джон Атанасов, министър Александър Пулев кани на форума всички областни управители и кметове на общини в България във връзка с предстоящото кандидатстване по процедура от Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ) – за развитие на индустриалните зони и паркове. 

*** 

София. 

От 11:00 часа в сградата на Висшето училище по телекомуникации и пощи ще се проведе тържествена церемония по удостояването на Илхан Кючюк с почетната титла "доктор хонорис кауза".  

***   

Бургас.   

От 11.00 часа в Драматичен театър "Адриана Будевска" ще се проведе пресконференция във връзка с премиерата на спектакъла "Летните оси ни хапят даже през ноември". 

***   

Бургас.   

От 19.00 часа в Културния дом НХК предстои концерт "Мелофобия“ по идея на Милица Граднишка и Иван Велчев. Режисьор Цвети Пеняшки. 

***   

Бургас.   

От 19.00 часа в Драматичен театър "Адриана Будевска" ще започне "Летните оси ни хапят даже през ноември". 

***

Стара Загора.

От 18.00 часа в РБ "Захарий Княжески“ ще бъде представена стихосбирката на Румяна Николаева "Водолей“ с любезното участие на акад. Марин Кадиев.

***

Стара Загора.

От 19.00 часа в Културен център "Стара Загора“ ще се състои театралното представление"Дийв и Устър в Пределно ясно“ по текстове на П.Г. Удхаус, с участието на Бойко Кръстанов, Явор Бахаров и Даниел Пеев.

***

Ямбол. 

От 13:00 часа пред сградата на Регионален исторически музей – Ямбол ще се състои официална церемония "Първа копка“ за започване на строително-монтажните дейности по проект "Ремонт и модернизация на Регионален исторически музей – гр. Ямбол“. 

***

Ямбол. 

От 18:00 часа ще бъде открита изложбата "Целият свят от едно яйце“ с над 250 яйца от личната колекция на д-р Ваня Велкова в зала "Съвременност“ на Културно-информационен център "Безистен“.