Предстоящи събития в страната за 1 май, подготвени от "Фокус":

***

София. 

От 10:00 часа на пл. "Орлов мост“ Конфедерацията на независимите синдикати в България ще проведе синдикална акция "За правото на сдружаване и достойни заплати!". Ще бъде блокирано за кратко движението в центъра на столицата в района. 

***

София. 

От 11:00 часа на Лятната естрада в Борисовата градина офийската градска организация на БСП организира митинг-концерт по случай 1 май – Ден на труда и международната работническа солидарност. 

***

От 11:00ч на столичния пл. "Славейков" Лявото обединение ЛЕВИЦАТА! организира инициатива по повод 1 май- деня на труда и левия печат под надслов "Справедливост за труда – Твоят труд струва повече“. 

***

София. 

Конфедерацията на труда "Подкрепа“ организира празнично шествие от 11.00 ч. от пл. “Света Неделя" до музей “Земята и хората", където от 12.30 ч. започва концерт “РОК ЗА ТРУДА". 

***

София. 

***

София. 

От 14:30 часа в Народното събрание парламентарната група на "БСП за България" организира Кръгла маса на тема: "Съвременни предизвикателства пред хората на труда". 

*** 

Бургас. 

От 10.30 часа пред църквата в кв. "Долно Езерово" ще започне празника на квартала. 

*** 

Българово/Бургас. 

От 18.00 часа на площада в града ще се проведе концерт с благотворителен цветен базар. 

***

Добрич. 

От 16:00 ч., в клуба на ПП "Възраждане" на адрес: ул. "Кап. Димитър Списаревски" 1, в сградата на НТС, етаж 3 каб. 306 ще се проведе пресконференция във връзка с отмененото празнично шествие за деня на българската просвета и култура и славянската писменост 24 май от страна на Община Добрич.

***

Панагюрище. 

От 20.30 часа председателят на Народното събрание Росен Желязков ще произнесе слово и ще участва в тържественото отбелязване на 147-ата годишнина от Априлското въстание в Панагюрище и в местността "Оборище“.