***

Света гора.

Продължава посещението на президентът Румен Радев в Света гора. Държавният глава ще проведе среща с духовното ръководство на автономната монашеска общност в административния център – Карея.

***

София.

От 10.30 часа на лятната сцена на Зоологическа градина – София министърът на околната среда и водите Борислав Сандов ще поздрави участниците в детска музикална работилница, която ще се проведе по повод 5 юни – Световния ден на околната среда. Инициативата се организира от Изпълнителната агенция по околна среда към Министерството на околната среда и водите.

***

Бургас.

Остров Света Анастасия открива сезона с миди на тенекия, билкова бира и музика на живо.

Кораб "Бургус“ ще отплава на 5 юни от Магазия 1, Морска Гара Бургас, в следните часове:

10.00;

13:30;

15:00;

17:00.

***

Варна.

В Екопарк (Университетската ботаническа градина в гр. Варна)ще се състои открит урок с ученици от 2-ри клас на ОУ “Петко Р. Славейков“, гр. Варна по повод Световния ден на околната среда.

***

Гоце Делчев.

От 9.00 часа в храм "Св. Успение Богородично", град Гоце Делчев митрополит Серафим ще оглави Божествена архиерейска света литургия

***

Казанлък.

Министърът на земеделието д-р Иван Иванов ще се включи в отбелязването на Празника на розата в Община Казанлък. Събитието ще се проведе на 5 юни (неделя) 2022 година.

В 10.30 часа министър Иванов ще проведе среща с розопроизводителите в Къща-музей Чудомир.

В 12.00 часа Земеделският министър ще се включи в празничното дефиле “Усмивки и цветя", което ще се състои в центъра на града.

***

Карлово.

В Екоцентър "Джендема“ и екопътека "Бяла река“ ще се проведе акция по почистване и обновяване на инфраструктурата на Екоцентър "Джендема“ и екопътека "Бяла река“.

***

Пловдив.

В Цар - Симеонова градина – гр. Пловдив ще се проведе Детски фестивал на знанието и движението

***

Свищов.

На брега на с. Долни Вадим ще се проведе акцията "Да изчистим Дунав заедно“ при с. Долни Вадим.