***

Света гора.

На 4 и 5 юни президентът Румен Радев ще бъде на посещение в Света гора. Държавният глава ще проведе среща с духовното ръководство на автономната монашеска общност в административния център – Карея.

***

София.

От 10.00 часа на стадион "Юнак“ олимпийската шампионка с ансамбъла по художествена гимнастика Мадлен Радуканова ще бъде част от RE-спортувай: "Детски фестивал на рециклирането“.

***

Варна.

От 10.00 часа ще се проведе Ден на отворени врати на Националното училище по изкуствата “Добри Христов" - Варна, ще отговори на интереса на талантливите деца, които през идващата учебна година ще бъдат в V и VIII клас, и на техните родители.

***

Горна Оряховица.

От 11.00 в района на Стадион "Локомотив“. Министърът на земеделието д-р Иван Иванов ще открие XV-то издание на Празника на Горнооряховския суджук.

***

Казанлък.

От 10.00 часа в пресклуба на БТА ще се проведе Конференция на тема: "Регионално развитие - по-силна икономика", в рамките на инициативата на БТА "Български гласове за Европа"

***

Плевен.

От 9:00 ч в зала "Амброаз Паре“ на Телекомуникационния ендоскопски център ще се проведе научна конференция на тема: "Медицината и новите технологии – предизвикателства и перспективи“. Сферите на интерес са: Хирургия, роботика и изкуствен интелект и Биопринтиране, генетика и телепатология. Събитието ще популяризира идеите и дейностите на Центъра за компетентност Леонардо да Винчи в Медицински университет – Плевен. Той е изграден по проект "Център за компетентност по персонализирана медицина, 3D и телемедицина, роботизирана и минимално инвазивна хирургия“ в партньорство с Медицински университет "Проф. д-р Параскев Стоянов“ – Варна и Института по роботика към БАН.

***

Плиска.

От 11.00 часа ще се състои официално откриване на фестивала и представяне на участниците в Десето юбилейно издание на събор - фестивал "Дни на предците - Плиска 2022".

***

Русе.

От 14.00 часа в Конферентната зала на Хотел "Вега“ ще се проведе пресконференция на тримата съпредседатели на ВМРО – Ангел Джамбазки, Искрен Веселинов и Александър Сиди, на която ще бъдат оповестени решенията на първия Организационен съвет, приети на 28.05.2022 г.

***

Свищов.

От 10.45 часа в Свищов ще се проведе пети Национален преглед на ученическите духови и фанфарни оркестри и мажоретни състави

***

Стара Загора.

От 11.00 часа, в парк "Артилерийски", ще се проведе третото издание на Националния детско-юношески фолклорен танцов фестивал "С настроение под липите" – Стара Загора 2022. Организатори са Община Стара Загора, НЧ "Настроение 2017" и НЧ "Николай Лилиев – 2005".

***

Стара Загора.

От 11.00 часа, в парк "Зелен клин“ екипът на Кучилище – Стара Загора е подготвил разнообразна развлекателна и образователна програма по повод седмото издание на "Празник за деца и кучета“.