***

София.

От 10.00 часа в зала 3, в сградата на Министерството на транспорта и съобщенията, заместник-министърът на транспорта и съобщенията Красимир Папукчийски ще даде брифинг във връзка с актуалното състояние на БДЖ.

***

София.

От 11.00 часа служебният вицепремиер по управление на европейските средства Атанас Пеканов и служебният министър на иновациите и растежа Александър Пулев откриват онлайн инфоден за Плана за възстановяване и устойчивост. В него ще се включат още главният директор на ГД ЕФК Илияна Илиева и изпълнителният директор на Агенцията за насърчаване на малките и средни предприятия Бойко Таков.



***

София.

От 11.00 часа в сградата на Столична Община на ул. Московска 33 ще се проведе ресконференция за дейността и активностите на "София – европейска столица на спорта“ На срещата с медиите ще бъде представено извършеното по рехабилитация и възстановяване на туристическата инфраструктура на Витоша, информация за най-новата зимна атракция в града, подробности за Церемонията по връчване знамето за "Световна столица на спорта“, Отчет от Фондацията,

Програмата за 2023 г. и др. В пресконференцията ще участват Йорданка Фандъкова - кмет на София.

***

София.

От 11.30 часа в заседателната зала на 3-я етаж на ВСС ще се състои пресконференция

за представяне на проект "Разработка и внедряване в съдебната система на софтуер за ускорено създаване и възпроизвеждане на актове и други документи чрез диктовка и автоматично конвертиране на гласов запис в текст /voice-to-text/ и съпътстващи системи за обработка“

***

Благоевград.

От 9.00 часа в района на Младежки дом, квартал "Вароша" и Ловен дом ще се проведе поредното издание на "СЛИВИ ЗА СМЕТ". Тази година акцията за почистване на Благоевград се организира от Сдружение "Ние жените"- Благоевград, Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград и Общинско предприятие "Чистота" – Благоевград. Това е традиция подета във времето от Сдружение "Ние жените“ – Благоевград, която ще възобновим. В акцията могат да се включат всички, които желаят да помогнат да направим Благоевград по-чист и привлекателен град. За всички участници са осигурени ръкавици и чували за почистването.

***

Благоевград.

От 17.30 часа, в голямата зала на Градската художествена галерия - Благоевград ще се открие самостоятелна изложба на Богомил Благоев.

***

Варна.

От 10.00 часа на Яхтено пристанище Тортуга (под Аспаруховия мост) ще се проведе пресконференция на на тема "Пристанище ТЕЦ Варна – Дълбокото гърло на корупцията“.

Участници: Даниел Лорер - водач на листата на "Продължаваме промяната" във Варна, Николай Денков, Никола Минчев, както и Благомир Коцев, Николай Стефанов и Стоян Новаков от ПП - Варна.

***

Варна.

От 13.00 часа в артсалона на Радио Варна ще се проведе пресконференция на генерал Атанас Атанасов, председател на ДСБ и съпредседател на Демократична България.

***

Пловдив.

От 17.00 часа в залата на Общински съвет-Пловдив ще бъде проведено обсъждане на Отчета за изпълнение на бюджета на Община Пловдив за 2021 г.

***

Сопот.

От 14.30 часа на булевард Христо Ботев пред блока на Техническа дирекция кметът на община Сопот – Деян Дойнов ще даде пресконференция относно проблемите на водния цикъл на общината.

***

Стара Загора.

От 10.00 до 12.30 часа в Детски отдел на библиотека "Родина“, ул. "Българско опълчение“ 69 ще се проведат следните събития: Вълшебна библиотека.; Програма "Седем континента - седем изумителни съкровищници на природата": Океания; Арт работилничка "Сръчковци".

***

Стара Загора.

От 20.00 часа в РБ "Захарий Княжески“ ще бъде прожектиран филмът "Малък Самчо“, в рамките на Master of Art Film Festival

***

Търговище.

От 11.00 часа в залата на училище Христо Ботев ще бъде връчена наградата на Стефан за рисунката му "Пуякът в двора на баба". Всяка година Националният дворец на децата провежда конкурс за рисунка на тема "Аз и моите приятели животните".

***

Търговище.

От 19.00 часа на кръглата сцена на "Борово око“ ще се проведе концерт на Духов оркестър към Община Търговище

***

Шумен.

От 13.00 часа в БТА Шумен ще се проведе пресконференция на "Възраждане". На нея водачът на листата - Николай Костадинов ще представи кандидатите за народни представители за 30 МИР Шумен.



***

Хасково.

От 10.30 часа в РБ "Хр. Смирненски“, Клуб "Млад краевед“ ще изнесе лекция на тема– Известни хасковлии

***

Хасково.

От 11.00 часа кметът на община Хасково Станислав Дечев и екипът му ще представят празничната програма за Деня на Хасково - 8 септември.