***

София.

От 9.15 часа в Министерски съвет ще се проведе брифинг относно решението на Агенция "Пътна инфраструктура“ (АПИ) едностранно е прекратила всички нови обществени поръчки за текущ ремонт и поддръжка на републиканската пътна мрежа

***

Варна.

От 09.30 часа с благодарствен молебен и полагане на венци ще бъде отбелязана 144-та годишнина от Освобождението на Варна. Събитието ще се състои в Просветно-духовния център "Св. Архангел Михаил“ на ул. "27 юли“ №9.

***

Варна.

От 20.30 ч. на площад "Независимост“ ще проведе концерт с участието на Симфоничния оркестър на Държавна опера - Варна и солисти с диригент Петър Тулешков. Програмата включва творби от Асен Карастоянов, Виктор Райчев, Щраус, Калман, Лехар и Офенбах.

***

Велико Търново.

От 11.00 часа в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на тема: "Нежелан инвеститор обрича на еко катастрофа и безводие хората от Павликени и региона“.

***

Видин.

От 11.00 до 18.00 часа до БиблиоПощата ще бъде открита интерактивна изложба куклена сценография за деца от 4 до 12 години, "Кукли, театър, деца".

От 11.10 часа до БиблиоПощата ще бъде представена японската приказка от Ниими Нанкичи, "Гон, малката лисица"

От 11.40 часа на открита сцена на БиблиоПощата ще се проведе ателие за изработка на кукли с Арт Ленд,

От 19.00 часа на сцената на крепост "Баба Вида" ще се играе постановката “Зарови ме в небето" по "Кървави разкази“ на А. Чакъров.

***

Добрич.

От 09.00 часа, в землището на с. Гешаново, общ. Добричка, екипът на Областен информационен център – Добрич ще вземе участие в инициативата "Ден на полето“, организирана от Добруджански съюз на зърнопроизводителите.

***

Добрич.

От 20.30 часа в Летен театър – Добрич ще се състои Спектакъла "На къс повод“ с Александра Раева и Ненчо Балабанов

***

Сливен.

От 20.00 часа късноантична и средновековна крепост "Туида“ посреща Веско Ешкенази и Плевенската филхармония

***

Стара Загора.

От 10.00 часа в залата на Административната сграда на МТСП - Стара Загора, с адрес: ул."Стефан Караджа" № 8, етаж 4 , ще се проведе пресконференция, на която трите агенции към Министъра на труда и социалната политика, ще представят резултатите от дейността си за предходния месец, както и други актуални за момента теми.

***

Стара Загора.

От 10.00 часа в Детски отдел на библиотека "Родина“, ул. "Българско опълчение“ 69, на гости в отдела ще са експертите от Европа Директно Стара Загора и ще изнесат лекция на тема "Какво ще направиш, за да опазиш природата“.

***

Стара Загора.

От 10.00 до 12.30 часа в Регионален исторически музей продължават летни занимания в Регионален исторически музей – Стара Загора. Темата днес е "Средновековието на нашата земя- богатство и култура“

***

Хасково.

От 11.00 часа в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на Агенция по заетостта, Социално подпомагане и Инспекция по труда - Хасково

***

Шумен.

От 10.00 часа в спортния комплекс "Плиска“ ще се проведе пресконференция, на която кметът Любомир Христов ще представи новите спортни обекти.