***

Варна.

От 11.00 часа, в зала "Варна“ на Община Варна, ет.2, Община Варна организира встъпителна пресконференция по проект "Екологично чист транспорт за Варна“

***

Видин.

От 19.00 часа от сцената на крепостта "Баба Вида" заместник-кметът на Община Видин Борислава Борисова ще открие Единадесетия фестивал на изкуствата "Дунавски вълни". Началото на фестивала ще бъде поставено с концерта "Музикален круиз" на Симфониета - Видин.

***

Русе.

От 16.00 часа в хотел "Ювелир" художникът Кирил Узунов ще демонстрира пред русенци своята техника за рисуване с пламъка на горящи свещи - candle smoke painting

***

Стара Загора.

От 10.00 часа в РБ "Захарий Княжески“ продължава лятната програма "Създай. Играй. Прочети. Научи“ в Регионална библиотека "Захарий Княжески“.

***

Стара Загора.

От 10.00 часа в Детски отдел на библиотека "Родина“, ул. "Българско опълчение“ 69 ще се проведе инициативата Вълшебна библиотека. Програма "В страната на загадките“: Пътешествие в миналото – Келти;. Моделиране със STEM конструктор; Арт работилничка "Сръчковци".

***

Шумен.

От 11.00 часа в Областна администрация ще се проведе за срещата относно изясняване на факти и обстоятелства, касаещи имоти публична общинска собственост в централната част на града.