***

София.

От 11.00 часа Народното събрание ще заседава извънредно. Разпореждането за свикване на заседанието е на основание чл. 78, т.1 от Конституцията на Република България и е подписано от Мирослав Иванов, за председател на парламента. В дневния ред е проект на решение за гласуване на недоверие на Министерския съвет с министър-председател Кирил Петков. Вносители на проекторешението са Десислава Атанасова и група народни представители.

***

София.

От 10.00 часа на ул "Христо Силянов“ и ул "Търговска“ ще бъде открит фермерски пазар "Оряхово". Освен богата фолклорна програма, фермерски пазар "ОРЯХОВО" ще предложи и богат асортимент от продукти на български производители от Софийски регион, Пирин и Родопите. Участие в пазара ще вземат производители на мляко и млечни продукти, плодове и зеленчуци, месни продукти и колбаси, мед, ядки, гъби и био козметика.

***

София.

От 11.00 часа ще се проведе пресконференция за развитието на летище София. На събитието ще присъства Хесус Кабайеро – изпълнителен директор на "СОФ Кънект“, ще говори за превръщането на столичната аерогара в 5-звездно регионално летище в следващите 5 години. Ще бъдат представени предстоящата стратегията за развитие на летището, предстоящата трансформация на Терминал 2 и новата визуална идентичност на компанията.

***

София.

От 11.00 часа, ще се проведе съвместна проверка на резултатите от изпълнението на предвидените строително-монтажни работи (СМР) по изграждане на обект: "Пристройка към съществуваща детска ясла № 31 и площадки за игра“ и обект: "Изместване на кабел Ср.Н 10 кV и кабел НН 1 кV, минаващи през терена за разширение на нова сграда (пристройка към съществуваща сграда) на Детска ясла № 31 "Палавници“ в УПИ ІІ, кв. 29, м. "Хиподрума“.

***

София.

От 11.00 до 12.30 часа в пространството между Народното събрание и Патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски“ Национално движение "Хан Кубрат“ организира мирен ПРОТЕСТ срещу трагичното икономическо развитие в Република България, както и срещу намеренията за промяна на позицията на Република България за Република Северна Македония.

***

София.

От 11.30 часа в залата на SofiaLab, ул. Сердика 1 ще се проведе пресконференция на детският омбудсман на Исландия Салвьор Нордал, заедно с омбудсмана на Република България проф. д-р Диана Ковачева. Нордал е гостува в България по покана на Национална мрежа за децата. Посещението е във връзка с дългогодишните усилия и застъпническата работа на Мрежа за децата да бъде създадена институцията Омбудсман на детето в България, който да защитава интересите, правата и нуждите на децата.

***

София.

От 12.00 часа пред Народното събрание ВМРО организира протест под надслов #НеПредавайМакедония. Поводът е готвената подмяна на официалната държавна позиция на Р България относно започването на преговорите на РС Македония за членство в ЕС.

***

София.

От 13.00 часа ще се проведе пресконференция на ПП АБВ. Събитието ще се проведе в централата на ПП АБВ на улица "Врабча“ 23, а темата е позиция на ПП АБВ по вота на недоверие срещу правителството на К. Петков;

***

София.

От 18.00 часа в Университетската ботаническа градина в София ще бъде представена книгата "Лалето“ от авторски колектив на Университетските ботанически градини. Събитието е по повод честване на 130 години от създаването на Ботаническите градини на Софийския университет "Св. Климент Охридски“.

***

София.

От 18.00 часа в Съюза на българските художници на ул. "Шипка“ 6, зала 1С

ще бъде открита самостоятелната изложба Момчил Мирчев.

***

София.

От 18.00 часа в Съюза на българските художници на ул. "Шипка“ 6, зала 1В

ще бъде открита изложба – живопис на Ива Владимирова

***

Благоевград.

От 11.00 часа в Зала "22 септември“ Благоевград ще се проведе форум "Тридесет години от убийството на Джовани Фалконе“



***

Варна.

От 09.30 часа в к.к. “Златни пясъци", хотел "Интернационал", зала "Импресия"ще бъде открита конференцията "Digital Varna - The Smart City. Отговорни и устойчиви решения за интелигентен растеж". Форумът се организира от фондация "Дигитална България“ със съдействието на Община Варна.

***

Видин.

От 19.00 часа в алеята пред откритата сцена на Художествената галерия "Н. Петров“ ще бъде подредена изложба с творбите на студентите от Националната художествена академия, които провеждат във Видин учебно-творческата си практика.

***

Добрич.

От 10.00 часа във фоайето на Висше училище по мениджмънт ще се проведе демонстрация на йога упражнения.

***

Русе.

От 17.30 часа в Пленарна зала ще се проведе обществено обсъждане на проекта на План за интегрирано развитие на община Русе (ПИРО) за периода 2021-2027 г. Писмени становища и коментари могат да се подават през Деловодството на Община Рус

***

Свищов.

От 17.30 часа на камерна сцена в свищовското читалище ще бъде прожектиран филма "Вярвам в гения на българския народ – проф. Иван Шишманов“. Събитието е част от програмата за 160 години от рождението на проф. Иван Шишманов.

***

Стара Загора.

От 10. 00 часа в Детски отдел на библиотека "Родина“, ул. "Българско опълчение“ 69 ще се проведе Арт работилничка "Сръчковци".

***

Стара Загора.

От 18.00 часа в зала "П. Р. Славейков“ на Община Стара Загора / бул. "Цар Симеон Велики“ № 107 ,инистерството на регионалното развитие и благоустройството и ОП "Региони в растеж 2014-2020“ организират среща за представяне и обсъждане на инструменти за подкрепа през програмен период 2021-2027 г.

***

Стара Загора.

От 18.30 часа в РБ "Захарий Княжески“ ще бъде представена книгата "Ангела и Джема“ –на журналиста Константин Филипов.

***

Шумен.

От 18.30 часа в голямата зала на Драматично-кукления театър "Васил Друмев“ в Шумен ще се състои Юбилеен концерт-спектакъл под мотото "Моят път“, посветен на 75-годишнината от рождението на големия български музикант и почетен гражданин на Шумен Добрин Панайотов.

***

Шумен.

От 10.00 часа в зала 203 на общината ще има брифинг на тема Община Шумен подписа меморандум за изграждане на публична система за споделено използване на електрически скутери.

Шумен.

От 15.00 в зала 203 ще се проведе заседание на комисията за изготвяне на предложения за съдебни заседатели.