***

София.

От 9.30 часа в София Тех Парк, зала “The venue" в сграда Инкубатор ще се проведе кръгла маса "Бъдещето на храните - готови ли сме?

***

София.

От 10:00 часа в хотел HYATT REGENCY SOFIA, зала "Васил Левски“ ще се проведе конференция: "Граждански конвент за правосъдие в пет стъпки - НИЕ ЗНАЕМ!", организирана от сдружение "Ние идваме!“ Утвърдени юристи и общественици ще дискутират пет ключови теми в правосъдието, които не се нуждаят от конституционно мнозинство и могат да “отпушат" правосъдната реформа.

***

София.

От 10.00 часа в зала "Максим“ на пресклуба на БТА ще се състои финално събитие на "Български гласове за Европа“, изпълнявана с подкрепата на Европейския парламент, в рамките на Конференцията за бъдещето на Европа от ноември 2021 г. до юни 2022 г.

***

София.

От 11.00 часа в The Bookies, ул. "Доспат“ №37, София ще се състои среща-дискусия на тема: "Независима журналистика в действие – от Сенегал до Украйна“. Събитието се организира по повод Световния ден на бежанците.

***

София.

От 18.00 часа в пресклуба на БТА ще се проведе Представяне на ново издание на "История славянобългарска“ от Паисий Хилендарски

***

София.

От 18.00 часа пред Президентството , "Правосъдие за всеки“ организира събитие под надслов "Марш за европейска България – в защита на парламентаризма и демокрацията“.

***

Благоевград.

От 12.30 часа ще се състои среща с всички ученици от IX клас от ЕГ "Акад. Людмил Стоянов“ – Благоевград по превенция на наркомании.

***

Благоевград.

От 14.00 часа в зала № 5 на община Благоевград ще се състои редовната пресконференция на Радослав Тасков-председател на Общински съвет Благоевград.

***

Варна.

От 18.00 часа в Арт салон, Радио Варна (малка зала), бул. "Приморски“ 22 народният представител от “Демократична България" Ивайло Мирчев ще разговаря с граждани на Варна и областта .



***

Видин.

От 11.00 часа във Филиал Видин на Русенски университет "Ангел Кънчев" ще бъдат подписани тристранни договори между Русенския университет, МБАЛ "Света Петка" АД и студенти от Видин, приети в специалност "медицински сестри" в РУ.

***

Видин.

От 11.00 часа в сградата на филиала на Русенския университет във Видин ще бъдат подписани първите договори със студенти, които ще се обучават по медицински специалности "Здравни грижи" във висшето учебно заведение.

***

Видин.

От 11.15 часа кметът на Община Видин ще проведе среща с посланика на Кралство Испания в България Н.Пр. Алехандро Поланко. Срещата ще се състои в кабинета на кмета, на ет. 6 в сградата на общинската администрация, като ще имате възможност да направите протоколни снимки в началото.

***

Добрич.

От 10.00 часа в “Дом на науката и техниката", ул. “Независимост" 14 народният представител от “Демократична България" Ивайло Мирчев ще разговаря с граждани на Добрич и областта.

***

Плевен.

От 15.00 часа в заседателната зала на Областна администрация – Плевен, пл. "Възраждане“ №1, ет. 4 заместник министър-председателят по климатични политики и министър на околната среда и водите Борислав Сандов ще участва в кръгла маса в Плевен на тема "Държавни политики и устойчив бизнес“.

***

Пловдив.

От 11.00 часа в Международен панаир Пловдив вицепрезидентът Илияна Йотова ще участва в откриването на 10-ия Европейски форум на субектите на социалната и солидарната икономика.

***

Пловдив.

От 15.00 часа комисар Никола Шмит ще участва в Пловдив в откриването на 10-то издание на Европейския форум на субектите на социалната и солидарна икономика заедно вицепрезидента Илияна Йотова, министъра на труда и социалната политика Георги Гьоков и кмета на Пловдив Здравко Димитров.

Никола Шмит ще посети два социални проекта, реализирани с европейско финансиране - социално предприятие за хора с увреждания и общностен център за деца и семейства от уязвими социални групи.

***

Русе.

От 11.30 часа в Комплексния онкологичен център ще бъде представена модерна техника, която ще се прилага на пациенти, които към момента на лечението си провеждат курс на химиотерапия. Апаратурата се използва, за да предотврати падането на косата по време на тази процедура. Това е първата медицинска техника от този тип за Северна България.

***

Стара Загора.

От 10.30 часа в РБ "Захарий Княжески“ ще се състои инициативата "Създай. Играй. Прочети. Научи“ - лятна програма 2022 - до 27 юли

***

Стара Загора.

От 10.00 часа в Детски отдел на библиотека "Родина“, ул. "Българско опълчение“ 69 ще се състои Вълшебна библиотека. Програма "В страната на загадките“: Пътешествие в миналото – древна Месопотамия;. Моделиране със STEM конструктор; Арт работилничка "Сръчковци".

***

Хасково.

От 10.00 часа в хотел "Родопи“, ще се проведе регионален форум в рамките на национална застъпническа кампания по проект "Ранно учене и развитие“ - част от национален проект за подобряването на майчиното и детско здраве "С грижа от 0 до 3“.

***

Шумен.

От 14.00 часа в зала 203 на община Шумен ще се проведе заседание Консултативен съвет.