***

София.

От 10.00 часа в конферентната зала на Националната библиотека "Св. св. Кирил и Методий“, заместник-председателят на Народното събрание Росица Кирова ще представи визията си за използване на минералните извори в Северозападна България за лечебен туризъм на конференция в

София.

***

София.

От 10.30 часа в зала “Средец" на Гранд Хотел София, ул. Генерал Гурко 1, фондация "Антикорупционен фонд“ (АКФ) ще представи годишния ни мониторингов доклад за 2021

"Антикорупционни институции 2021: Нулева година“, изготвен по проект, подкрепен от Фондация "Конрад Аденауер“ по Програма "Върховенство на закона за Югоизточна Европа“.

***

София.

От 11.00 часа при МЕГА МОЛ София, зам.-кметът Ангел Джоргов ще даде информация за предстоящите строителни дейности в транспортен тунел Люлин и организацията на движение по време на строителството.

***

София.

От 16.00 часа в пресклуба на БТА дипломатическият институт към министъра на външните работи ще връчи своите годишни награди на БТА и Центъра за изследване, изграждане и усъвършенстване на способности на НАТО за управление на кризи и реагиране при бедствия.

***

София.

От 18.00 часа в СБХ – зала "Райко Алексиев“, ще бъде открита изложба на Анжела Терзиева

живопис и Марк Бойчев

***

Благоевград.

От 18.00 часа, в голямата зала на Градска художествена галерия в Благоевград ще се открие изложбата от провелия се СИМПОЗИУМ ПО ЖИВОПИС БЛАГОЕВГРАД, ПЛЕНЕР 2022, с куратор Сашо Стоицов.

***

Бургас.

От 10.00 часа в хотел "България“, ул. Александровска №21, конферентен център, зала 3, ще се проведе пресконференция на EVN България

***

Бургас.

От 11.30 часа, в Приморски парк Бургас, пред паметник "Пантеона“, Българският Червен кръст организира събитие за насърчаване на ваксинацията срещу COVID-19.

***

Добрич.

Днес на паметна плоча на кап. Димитър Списаревски ще се състои полагане на цветя на паметната плоча на кап. Димитър Списаревски по повод 106 години от неговото рождение

***

Добрич.

В Младежки център – Добрич, фоайе ще бъде открита фотодокументална изложба "Венчан за България. Кап. Димитър Списаревски.“

***

Стара Загора.

От 10.00 часа в Детски отдел на библиотека "Родина“, ул. "Българско опълчение“ 69, на гости ще бъдат експертите от Зелени Балкани Стара Загора и ще говорят на тема: Делфините в Черно море.

***

Стара Загора.

Ден на възпоменание на жертвите – православни християни, загинали при опожаряването на града и Старозагорското клане през 1877 г.

17.00 часа ще се проведе вечерна служба в енорийски храм "Света Троица“

17.30 часа, Литийно шествие от енорийски храм "Света Троица“ до Мавзолей – костница "19 юлий 1877“

18.00 часа, Заупокойна молитва, отслужена от свещеници енорийски храм "Света Троица“ в памет на загиналите при опожаряването на града старозагорци през лятото на 1877 г.

***

Хасково.

От 11.00 часа в зала Хасково, община Хасково Център за развитие на човешките ресурси /ЦРЧР/ в качеството си на Национална агенция, администрираща Програмите "Еразъм+" и "Европейски корпус за солидарност" ще проведе информационна кампания , която има за цел да представи постиженията на европейските инициативи и да бъде в помощ на настоящи и потенциални бенефициенти по програмите.