***

София.

От 09.30 часа в сградата на Висшия съдебен съвет, залата за журналисти ще се състои заседание на ГС към ВСС.

***

София.

От 11.00 часа в зала "Проф. Цв. Лазаров“ президентът Румен Радев ще отправи приветствие по време на церемония с участието на ръководителите на лабораториите, изградени в кампуса на Националния център в ТУ-София.

***

София.

От 11.30 часа ще бъде дадено началото на първия сезон от съвместния бизнес инкубатор на София Тех Парк и Европейската агенция за ядрени изследвания - ЦЕРН - The Bulgarian Business Incubation Centre - BIC (https://bic.fitt.bg/). Събитието ще се състои в сградата на интерактивния център за наука и технологии "ТехноМеджикЛенд" (бул. "Цариградско шосе" 111, София Тех Парк).

***

София.

От 12.00 часа в Аулата на НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов“ на адрес: гр. София, ул. "Стефан Караджа“ №20 министърът на труда и социалната политика Георги Гьоков ще открие Кариерен форум "Подкрепа за кариера в изкуството и културата“.

***

София.

От 12.00 часа в зала "Запад“ на Народното събрание Комисията по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление ще изслуша представители на изпълнителната власт във връзка с Договори за текущ ремонт и поддържане на републиканската пътна мрежа в периода 2018 г. – 2021 г.

***

София.

От 14.00 часа държавният глава Румен Радев ще участва в научна конференция на тема "Административното правосъдие – история, настояще и бъдеще“. Събитието, което ще се състои в зала "Шекспир“ на Гранд хотел "Милениум“, е посветено на 110-ата годишнина от създаването на Върховния административен съд и 15-ата годишнина от създаването на 28-те административни съдилища на територията на България.

***

София.

От 15.45 часа в зала "Витоша“ на Парк Хотел Витоша в София ще бъде официалното откриване на Деветата годишна научна конференция на Българската асоциация по медицинска онкология (БАМО), която се организира в партньорство с Българско онкологично научно дружество (БОНД).

***

Асеновград.

От 21.00 часа в дворното пространство на Градската библиотека "Паисий Хилендарски“ ще бъде открит "МЕНАР ФИЛМ ФЕСТ“ с премиерата на казахстанската трагикомедия "Пещ“.

***

Благоевград.

От 11.00 часа в Аулата на Югозападния университет "Неофит Рилски“ ще се проведе тържествена церемония по случай връчването на дипломите на випуските 2018/2019 г., 2019/2020 г. и 2020/2021 г. от Правно-историческия факултет.

***

Варна.

От 16.30 часа президентът Румен Радев ще участва в официалната церемония по залагане на кила на новия многофункционален модулен патрулен кораб "Храбри“ за Военноморските сили на Република България.

***

Видин.

От 10.00 часа ще се проведе шествие по повод 50-годишния юбилей на ППМГ "Екзарх Антим I"

От 11.00 часа ще се състои баскетболен мач на звездите от Математическата, който ще се проведе в Спортна зала "Фестивална".

От 18.00 часа започва юбилейния концерт на ППМГ, който ще се състои в Общински драматичен театър "Владимир Трандафилов"

***

Елин Пелин.

От 19.30 часа на стадион "Левски“ ще се състои дефилето "Елин Пелин празнува“ и официалното откриване на Шопския празник.

***

Самоков.

От 19.00 часа в спортна зала "Арена Самоков“ вицепрезидентът Илияна Йотова ще открие в Самоков Паисиевите дни

***

Хасково.

От 13.00 часа в пресклуба на БТА ще се проведе Пресконференция на Движение "Българско семейство" за презентация на благотворителен концерт в полза на Центъра за комплексно обслужване на деца с увреждания и хронични заболявания - Хасково.

***

Ямбол.

От 14.00 часа ще започне техническа конференция с ръководителите на участващите отбори от страната в зала "Юбилейна“ на БЧК – Ямбол.